Antena 3 CNN Life De ce se pune un castravete murat în bradul de Crăciun

De ce se pune un castravete murat în bradul de Crăciun

De ce se pune un castravete murat în bradul de Crăciun
Sursa foto: foto: pixabay.com
08 Dec 2016   •   09:44

Într-o tradiţie ciudată, chiar trăznită, americanii obişnuiesc să-şi împodobească bradul de Crăciun, pe lângă alte ornamente, cu unul de sticlă având forma şi culoarea unui castravete murat!

Aceasta este, de obicei, ultima podoabă prinsă pe ramurile bradului şi, primul copil care o găseşte în dimineaţa de Crăciun, pitită bine în pomul verde, are privilegiul de a deschide cel dintâi ambalaje cadourilor aduse peste noapte de Santa Claus (Moş Crăciun), a primi un dar în plus faţă de ceilalţi sau a fi binecuvântat, se spune, cu mult noroc în anul ce vine.

Poate şi mai straniu este că nu se ştie cu certutudine cum a apărut această tradiţie. Există nişte ipoteze, însă acestea par să fie fanteziste, contrazise de realitate.
Castravete murat din bradul de Crăciun

Ornamentul asemeni unui castravete murat poartă numele german de "die Weihnachtsgure," şi unii sunt de părere că este un vechi simbol din Germania, care adaugă o notă de legendă şi umor sărbătorii şi bradului de Crăciun. Culmea este că nemţii nu au auzit nicicând de castravetele de Crăciun!

Potrivit unei legende răspândite în America, un emigrant din Bavaria ajuns pe aceste meleaguri, purtând numele de John Lower, s-a îmbolnăvit grav pe când fusese luat prizonier în localitatea Andersonville, din statul Georgia, timpul războiului civil. Atunci când i s-a părut că era în pragul morţii, a cerut să i se dea un castravete murat, iar un gardian milos i-a îndeplinit dorinţa.

Mai mult, pe diane.ro.

×
Subiecte în articol: brad de Craciun
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close