Antena 3 CNN Life De ce trebuie spălat înainte de a fi împodobit. Bolile periculoase pe care le aduce în casă bradul de Crăciun

De ce trebuie spălat înainte de a fi împodobit. Bolile periculoase pe care le aduce în casă bradul de Crăciun

De ce trebuie spălat înainte de a fi împodobit. Bolile periculoase pe care le aduce în casă bradul de Crăciun
20 Dec 2016   •   17:58

O veste nu tocmai placuta circula de cativa ani buni si se refera la pericolele asupra sanatatii pe care brazii de Craciun le aduc in casa.
Indiferent ca vorbim despre brazii artificiali sau cei naturali, un lucru este cert: acestia ne pot afecta sanatatea, potrivit kudika.ro.

Bradul natural prezinta pe crengutele sale microorganisme, dintre care cele mai periculoase sunt ciupercile, in special mucegaiurile. Un raport prezentat de Colegiul Americam de Alergii, Astm si Boli Imunologice arata ca sporii de mucegai in camerele cu brazi de Craciun au o concentratie pe metru cub de aer mult crescuta fata de aerul dintr-o camera obisnuita, chiar si din baie, relateaza buzzle.com

Mucegaiurile sunt periculoase in special pentru caile respiratorii. Studiile din ultimii ani demosntreaza ca brazii de Craciun predispun la alergii, astm, scad imunitatea in fata racelilor, faciliteaza sinuzitele si alte afectiuni din sfera ORL.

De asemenea, multi brazi provin din paduri special plantate pentru vanzare, astfel ca acesti brazi sunt stropiti cu tot felule de substante toxice si pot contine pesticide pe care producatorii le folosesc pentru a stimula cresterea brazilor.

Ce recomanda specialistii privind brazii naturali.  Aceștia sunt recomandati in cazul celor care nu au alergii (fiind mai putin periculosi pentru sanatate decât brazii artificiali. Însă trebuie neapărat să spalam bradul inainte de a-l impodobi. Dupa incheierea sarbatorilor de iarna este indicat sa aruncati bradul, sa nu il pastrati in casa pana se usuca.

 

×
Subiecte în articol: brad de Craciun
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close