Antena 3 CNN Life DE COLECŢIE. Un aparat foto Leica s-a vândut la licitaţie pentru 460.000 EURO

DE COLECŢIE. Un aparat foto Leica s-a vândut la licitaţie pentru 460.000 EURO

DE COLECŢIE. Un aparat foto Leica s-a vândut la licitaţie pentru 460.000 EURO
Sursa foto: Foto: thedigitalvisual.com
23 Noi 2013   •   11:23
Un aparat de fotografiat Leica extrem de rar a fost vândut la o licitaţie organizată de casa Bonhams în Hong Kong, pentru suma de 460.000 de euro, informează bbc.co.uk, conform Mediafax.
Aparatul de fotografiat nu a reuşit însă să se ridice la valoarea estimată de specialişti - aproximativ 890.000 de euro.
Aparatul Leica Luxus II placat cu aur datează din 1932 şi este unul dintre cele patru modele de acest tip care au fost vreodată realizate. Locurile unde se află celelalte trei aparate de fotografiat nu sunt cunoscute.
Fostul proprietar, care a murit anul trecut, a prezentat aparatul de fotografiat în 2001, într-o emisiune la postul BBC, când valoarea sa a fost estimată la suma de 6.000 de euro.
Aparatul de fotografiat, care are seria 88840, este placat cu aur şi a fost vândut într-o carcasă din piele de crocodil. 
Aparatele de fotografiat produse de firma germană Leica au apărut pe piaţă în 1925. Compacte, uşoare şi cu un aspect modern, modelele Leica au devenit populare, spre deosebire de aparatele de fotografiat de dimensiuni mari care existau la acea vreme, reuşind astfel să revoluţioneze fotografia.
Anul trecut, un aparat de fotografiat Leica datând din 1923 a fost vândut cu suma de 2,16 milioane de euro - stabilind un nou record mondial - la o licitaţie organizată la Viena, de Galeria WestLicht. Doar 25 de prototipuri din această serie au fost fabricate de Leica, înainte ca firma germană să treacă la producţia de serie, doi ani mai târziu, în 1925.
 

×
Subiecte în articol: aparat foto licitatie RAR estimare specialisti
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close