Antena 3 CNN Life Cum să faci față zilelor proaste

Cum să faci față zilelor proaste

Zilele proaste sunt o parte esențială a vieții și afectează pe toată lumea la un moment dat. Cauzele pot fi evidente, precum o problemă de sănătate, pierderea cuiva drag ori un eșec la locul de muncă, dar pot fi și situații când te simți rău fără să știi exact de ce. În astfel de momente, cel mai important este să ai grijă de tine, să îți distragi atenția de la lucrurile și situațiile negative și să eviți persoanele toxice.

Cum să faci față zilelor proaste
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2021   •   08:02

Uneori, să te pregătești din timp pentru imprevizibil poate fi soluția salvatoare pentru a face față mai bine momentelor dificile din viața ta.

Economisește bani pentru „zile negre“

Să poți să îți organizezi veniturile și să ai sub control viața financiară sunt soluții care te pot ajuta în zilele mai grele. Situații imprevizibile, precum o avarie la autoturismul pe care îl conduci, o reparație necesară în locuință ori o problemă de sănătate, pot fi mai ușor acceptate dacă îți permiți să le rezolvi rapid. Pentru a face acest lucru, banii sunt esențiali. Dacă nu vrei să te împrumuți la prieteni sau să aștepți să primești un bonus la salariu pentru a rezolva problemele stringente, este recomandat să ai o viață financiară organizată. Pentru a economisi bani, poți deschide un depozit online. Astfel, economiile tale pot lucra în favoarea ta, aducându-ți un profit garantat cu risc minim.

Fii bun cu tine și păstrează o atitudine pozitivă

În momentele dificile este important să vezi lucrurile într-o manieră pozitivă și să nu ai o atitudine critică față de propria persoană. Gândește-te la lucrurile bune din viața ta și spune-ți că zilele proaste sunt inevitabile și te vor ajuta să le apreciezi pe cele bune. Amintește-ți momentele în care ai depășit zilele proaste și încurajează-te să treci și peste situațiile dificile din prezent. Poți rezolva anumite probleme direct din mintea ta. De cele mai multe ori, oamenii văd mai mult rău decât este de fapt. De aceea, este vital să îți păstrezi obiectivitatea și să cauți să rezolvi lucrurile cu detașare.

Ocupă-ți timpul și nu lăsa gândurile negative să te macine

În zilele în care ți se pare că nu faci nimic bine sau că ție ți se întâmplă toate lucrurile rele, primul gând este că ai nevoie de o pauză. De multe ori, aceasta te poate ajuta, însă dacă nu ești atent, inactivitatea poate deveni o parte din viața ta, iar dorința de a face anumite lucruri se va estompa. Drept urmare, când ai o zi proastă, este bine să îți ocupi timpul cu sarcini care îți fac plăcere. Încearcă să te implici în activități care nu au legătură cu problema care te preocupă în acel moment. Astfel, la sfârșit, te vei simți mândru că ai reușit să duci o sarcină la bun sfârșit; fie că e vorba de aranjarea dulapului cu haine, de curățenia din casă, de lectura unei cărți sau de ajutorarea unor persoane nevoiașe.

Zilele proaste sunt inevitabile, însă dacă înveți cum să le faci față, impactul lor asupra psihicului tău s-ar putea diminua. Fii activ, înconjoară-te de prieteni și concentrează-te asupra aspectelor pozitive ale vieții tale și vei observa o îmbunătățire a stării tale de spirit.

Sursă foto: fizkes/ Shutterstock

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close