Antena 3 Life Descoperire ISTORICĂ. "Ar putea fi cea mai importantă carte din literatura engleză"

Descoperire ISTORICĂ. "Ar putea fi cea mai importantă carte din literatura engleză"

de G.S.    |    27 Noi 2014   •   22:48
Descoperire ISTORICĂ. "Ar putea fi cea mai importantă carte din literatura engleză"
Sursa foto: Foto: theconversation.com
Descoperire uimitoare într-o bibliotecă din Franţa, unde a fost găsit una dintre cele mai vechi ediţii tipărite ale pieselor de teatru ale lui Shakespeare. 
 
Cartea a stat uitată pe un raft timp de 200 de ani. Pentru că pagina de titlu lipseşte, manuscrisul a fost considerată drept o lucrare neimportantă, Înăuntru sunt însă 36 dintre operele dramatice ale faimosului autor britanic. 
 
Cartea tipărită în 1623 a fost descoperită din întâmplare de un istoric angajat la biblioteca din Saint-Omer, în nordul Franţei. Timp de mai bine de două secole, volumul a zăcut uitat pe un raft pentru că bibliotecarii au crezut că este vorba despre o lucrare recentă. 
 
Experţii spun că aceasta ar fi cea mai importantă carte din literatura engleză. Contine 36 dintre cele 38 de piese de teatru ale lui Shakespeare. 
 
Mai mulţi experţi britanici au fost contactaţi şi chemaţi în Franţa pentru a confirma descoperirea istoricului. Pagina de titlu şi partea introductivă a cărţii lipsesc, motiv pentru care volumul a fost uitat atâta timp. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close