Antena 3 CNN Life Dieta ideală pentru organism! Prof. dr. Leon Dănăilă: ”Dă rezultate foarte bune! Asta este cauza care duce la cancer!”

Dieta ideală pentru organism! Prof. dr. Leon Dănăilă: ”Dă rezultate foarte bune! Asta este cauza care duce la cancer!”

Renumitul medic, Leon Dănăilă, a explicat care este cea mai sănătoasă dietă și ce ar trebui să mâncăm astfel încât să ne putem bucura de o sănătate de fier. Academicianul a subliniat însă și care este cauza banală care duce la apariția multor boli, inclusiv cancer.

Dieta ideală pentru organism! Prof. dr. Leon Dănăilă: ”Dă rezultate foarte bune! Asta este cauza care duce la cancer!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Aug 2023   •   10:00

Potrivit academicianului, alimentația este extrem de importantă. Însă nici activitatea fizică nu trebuie neglijată.

”Sunt niște stâlpi ai sănătății și în aceștia intră o alimentație corespunzătoare (...). Alimentația este foarte importantă, regimul mediteranean, adică individul respectiv trebuie să consume pește, fructe de mare, legume, fructe, care este foarte bun și a dat rezultate foarte bune.

Îmbătrânirea de la 65 până la 85 de ani este îmbătrânirea normală, după 85 de ani, super îmbătrânirea.

În afară de alimentație, exercițiile fizice sunt foarte bune, cel puțin mersul pe jos. Dacă faci câte 2000 de pași în fiecare zi tot e bine.

În afară de aceasta, sacralitatea, adică credința, este foarte importantă. Să ai încredere în ceea faci, în ceea ce vrei să realizezi și cu rugă către Dumnezeu, pentru că rugăciunea are trei roluri: una de cerere, una de mulțumire lui Dumnezeu și una de laudă pentru Dumnezeu", a explicat Leon Dănăilă la Gala ''Seniori de colecție''.

Renumitul medic susține că și starea sufletească a omului este esențială pentru sistemul imunitar.

”Individul respectiv, dacă nu are mulțumire în suflet, este deprimat, nu este bine, fiindcă depresia poate să ducă la scăderea imunității și la apariția diferitelor boli. S-a constatat că stările depresive duc și la apariția cancerului.

Apoi, satisfacțiile. Dacă nu ai satisfacții în activitate și optimism, nu este bine.

Apoi, susținerea morală - trebuie să ai niște persoane în jur, care să fie de acord cu ideile oamenilor și să-i susțină din punctul de vedere al activității lor", a subliniat Leon Dănăilă, potrivit Agerpres.

Și nu în cele din urmă, medicul spune că somnul este extrem de important pentru un creier sănătos.

×
Subiecte în articol: leon danaila dieta mediteraneana
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close