Antena 3 CNN Life „Regele dinozaurilor”, vândut la licitație pe o sumă record! Cine a plecat cu un schelet de T.Rex acasă

„Regele dinozaurilor”, vândut la licitație pe o sumă record! Cine a plecat cu un schelet de T.Rex acasă

Una dintre cele mai complete fosile de T.Rex găsite vreodată, a fost vândută miercuri la o licitație Christie`s, cu suma record de 32 de milioane de dolari. Dinozaurul - supranumit Stan - a fost estimat la 8 milioane de dolari, dar acest prag a fost depăşit după doar două minute de licitaţie. 

„Regele dinozaurilor”, vândut la licitație pe o sumă record! Cine a plecat cu un schelet de T.Rex acasă
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    08 Oct 2020   •   07:00

Oasele lui Stan au fost descoperite treptat, între 1987 şi 1992, în regiunea Hell Creek  din SUA. A fost nevoie de peste 30.000 de ore de muncă pentru ca scheletul - cu 188 de oase şi dinţi de peste 11 cm lungime - să fie scos la lumină și refăcut. 

Abia după ani de muncă paleontologii şi-au dat seama că au de a face cu una dintre cele mai bine conservate și mai mari fosile de T.Rex găsite vreodată. Specialiştii spun că dinozaurul care a răit în urmă cu 67 milioane de ani, avea opt tone, 12 metri lungime și patru înălțime. 

Ultima fosilă de T.Rex vândută la licitație a fost „Sue”, găsită în Dakota de Sud, care s-a vândut cu 8,36 milioane de dolari în 1997. Sue a ajuns la Muzeul de Istorie Naturală din Chicago, donată de un consorțiu care a inclus McDonald’s și Walt Disney World Resort.

În cazul lui Stan, cumpărătorul care a scos din buzunar 32 de milioane de dolari este deocamdată anonim. 


 

×
Subiecte în articol: dinozaur licitatie
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close