Antena 3 CNN Life Dovezi misterioase despre moarte, probate de știință

Dovezi misterioase despre moarte, probate de știință

Dovezi misterioase despre moarte, probate de știință
Sursa foto: foto: Pixabay.com
22 Oct 2018   •   10:52

Printre dovezile misterioase legate de moarte se numără câteva descoperiri surprinzătoare despre activitatea creierului.

La unele animale, în momentul în care trupul și inima cedează cercetătorii au observat că activitatea cerebrală se dezvoltă brusc și este amplificată în aproape toate zonele creierului pentru câteva secunde. În general, după ce inima încetează să bată, creierul mai poate funcționa în medie șase minute, deși se produc și aici procese degenerative care lasă urmări grave, chiar dacă persoana este resuscitată.

În aceste câteva secunde sau minute înainte de moarte, creierul devine hiperactiv ca și cum ar vrea să salveze corpul și astfel se explică de ce pacienții care au fost în comă au avut tot felul de senzații stranii, emoții puternice, sentimentul că se deschide o lume plină de lumină în fața lor.

Aproape toți pacienții resuscitați, salvați din moarte clinică au povestit că au avut senzația că timpul nu mai există. Nimic nu se mai raporta la timp. Orele, zilele, calendarul nu mai contau, ca și cum timpul se oprise sau se derula foarte, foarte încet.

În studiul psihiatrului american Bruce Greyson, 70% dintre pacienții care au avut experiențe în preajma morții au susținut că timpul este distorsionat și că nu mai avea nicio relevanță pentru ei, potrivit libertateapentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: dovezi moarte
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close