Antena 3 CNN Life Scrisoarea lăsată de Draga Olteanu Matei, găsită după două săptămâni de la moartea sa: Când n-oi mai fi...

Scrisoarea lăsată de Draga Olteanu Matei, găsită după două săptămâni de la moartea sa: Când n-oi mai fi...

Îndrăgita actriţă Draga Olteanu Matei s-a stins din viaţă pe 18 noiembrie, iar acum, după două săptămâni, a fost dată publicităţii o scrisoare lăsată de ea înainte de a muri.

Scrisoarea lăsată de Draga Olteanu Matei, găsită după două săptămâni de la moartea sa: Când n-oi mai fi...
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    03 Dec 2020   •   14:45

Scrisoarea a intrat în posesia huff.ro, cu sprijinul unei persoane care nu a dorit să-i fie dezvăluită identitatea, susţine sursa citată.

Scrisoarea lăsată românilor de Draga Olteanu Matei

"Dragii mei, când n-oi mai fi vă rog nu mă plângeți. Am încercat în întreaga mea carieră să vă ofer bucurie și zâmbete. Mereu am fost copleşită de atenția pe care mi-ați oferit-o și am considerat că îmi dați prea mult pentru ceea ce merit de fapt.

Draga Olteanu Matei: Când n-oi mai fi...

Când n-oi mai fi vă rog să vă amintiți de mine cu drag și cu bucuria pe care o aveam când interpretam fiecare rol, fie că era pe scena teatrului, fie că era în filme.

Am trăit mare parte din viața mea pe scenă, indiferent c-a fost scena teatrului sau scena filmelor în care am jucat. Nu vreau să mă plângeți. Eu vă iubesc și prețuiesc prea mult. Mă bucur că m-ați primit în sufletele voastre și mă bucur să aflu că am reușit să vă ofer bucurie.

Mă măgulește fiecare scrisoare pe care o primesc, n-am fost niciodată interesată de premii oferite de organizații, ci am considerat că cel mai important premiu pe care-l pot primi au fost reacțiile voastre când terminam de jucat o piesă de teatru. Marea marea iubire.

Rămâneți fericiți, rămâneți sănătoși și vă mulțumesc pentru fiecare moment în care m-ați urmărit.

A voastră, 

Draga Olteanu Matei".

Din 87 de ani, 55 i-a trăit pe scenă

Actrița Draga Olteanu Matei a murit pe 18 noiembrie. Actriţa, care avea 87 de ani, a ajuns la Iaşi în stare gravă, cu hemoragie digestivă masivă, fiind trasportată de la Spitalul din Piatra Neamţ.

Patru zile mai târziu, ea a fost înmormântată cu onoruri militare în Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamţ.

Din cei 87 de ani pe care i-a trăit, 55 au fost pe scenă.

Peste şase decenii închinate teatrului, filmului şi televiziunii

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 şi a debutat în teatru în acelaşi an, în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan.

A cunoscut consacrarea cu roluri în piese din dramaturgia autohtonă: "Coana Chirița" după Alecsandri, "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

În televiziune a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Mărin.

Cuplul Veta - Nea Mărin a ajuns şi pe marele ecran, în filmul lui Sergiu Nicolaescu, "Nea Mărin miliardar", unul dintre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei româneşti.

După ce s-a pensionat 2007 şi a părăsit scena Teatrului Naţional, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț, unde a înființat compania teatrală "Teatrul Vostru".

×
Subiecte în articol: Draga Olteanu Matei scrisoare
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close