Antena 3 Life Durata ideală a unei vacanțe. Oamenii de știință dezvăluie secretul refacerii totale

Durata ideală a unei vacanțe. Oamenii de știință dezvăluie secretul refacerii totale

17 Iul 2018   •   11:28
Durata ideală a unei vacanțe. Oamenii de știință dezvăluie secretul refacerii totale
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Lipsa unei vacanțe are un efect negativ atât asupra randamentului tău, cât și asupra sănătății. Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Psihosomatică de peste Ocean, făcut pe o perioada de nouă ani, a scos la iveală faptul că persoanele care nu își iau nicio vacanță pe an au risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Mulți dintre noi avem tendința de a ne lua mai multe vacanțe scurte, atât din motive financiare, cât și din cauza lipsei de timp.

Specialiștii finlandezi au ajuns la concluzia că vacanțele scurte nu sunt ideale. În cadrul acestui studiu s-a observat că starea de bine s-a instalat pe măsură ce zilele de vacanță treceau. Concret, abia după a 8-a zi de vacanță oamenii au reușit să se deconecteze complet de ceea ce făceau la serviciu, bucurându-se din plin de vacanță.

Frecvența vacanțelor este, însă, la fel de importantă că durata acestora. Este de preferat să se împartă zilele de concediu astfel încât angajatul să poată pleca în 2-3 vacanțe pe an. Planificarea unei vacanțe și așteptarea acesteia ne face mai fericiți, potrivit specialiștilor în domeniu, potrivit doc.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: vacanţă concediu
Parteneri
x close