Antena 3 CNN Life E adevărat? Cât costa o pâine pe vremea lui Ceaușescu. Dar un litru de benzină?

E adevărat? Cât costa o pâine pe vremea lui Ceaușescu. Dar un litru de benzină?

Mulți români sunt nostalgici când se gândesc la perioada comunismului. Majoritatea spun că Ceaușescu le oferea tuturor locuri de muncă și se putea trăi mai bine cu banii din salariu.

E adevărat? Cât costa o pâine pe vremea lui Ceaușescu. Dar un litru de benzină?
de Gabriel Dano    |    24 Iun 2020   •   23:20

Un forum de discuții de pe internet a avut ca subiect epoca ceaușistă și prețurile din acea perioadă. Potrivit unui utilizator, cineva intrat în câmpul muncii avea inițial salariul net de 1.250 de lei. O paine costa 3,25 lei, iar o bere 3 lei. Pachetul de țigări Carpați era 2,75 lei bucata. Un bilet la cinematograf costa intre 1 si 3 lei. O bicicletă ajungea la 1.000 de lei, în vreme ce prețul unui televizor alb-negru varia între 2000 - 4.000 de lei, potrivit dcnews.ro.

O alta persoană și-a amintit că un bilet la cinema era 6 lei, iar un bilet cu serie dublă era 12 lei. Un produs de patiserie denumit „corabioara” costa 2 lei. Vara, când litoralul era plin de turiști, o oră cu hidrobicicleta costa 25 de lei, in vreme ce un covrig era 1,25 lei, iți aduce aminte un alt internaut.

Cât costa o pâine pe vremea lui Nicolae Ceaușescu?

Un alt comentator povesteste: „Eu imi amintesc, din perioada anilor ’84, ca pretul la margarina era 3 lei - 250g, unt parca 6 lei- 200g, paine impletita 8 lei, paine neagra 2,5 lei. Din anii ’88, coniac Miorita, 40 lei si Ovidiu 19 sau 23 lei.”. Acesta avea 20 de ani in anul 1985, cu doar patru ani inainte de Revolutie.

Cât costa litrul de benzină pe vremea lui Nicolae Ceaușescu?

Internauții și-au amintit și despre prețul litrului de benzină.

"Din câte îmi aduc aminte, prin '80 și ceva a fost 7,5 lei ca apoi prețul să fie majorat la 9 lei! Deci în '89 (aveam 18 ani și mă pregăteam să dau de permis era 9 lei!", a spus cineva.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close