Antena 3 CNN Life Efectele incredibile ale vinului fiert. Iată de ce e bine să fie consumat iarna

Efectele incredibile ale vinului fiert. Iată de ce e bine să fie consumat iarna

Efectele incredibile ale vinului fiert. Iată de ce e bine să fie consumat iarna
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Noi 2018   •   14:37

Iarna, vinul fiert impreuna cu mirodenii ca scortisoara, piperul si cuisoarele il transformă într-un duşman de temut al răcelilor datorită substanţei numită resveratrol care are proprietăţi inflamatorii dar si principiilor active din mirodenii.

Cercetătorii europeni au descoperit că persoanele care consumă mai mult de 2 pahare de vin rosu pe zi manifestă cu 44% mai puţine răceli decat cei care se abţin de la consumul de vin roşu. S-a dovedit că resveratrolul are proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce ajută la menţinerea sănătăţii fizice generale din moment ce multe boli şi maladii sunt atribuite inflamaţiilor, scrie Frunzaverde.ro

Cuişoarele conţin o cantitate importantă dintr-un compus activ numit eugenol, care a făcut subiectul a numeroase studii de prevenire a toxicităţii produse de poluanţii din mediu (precum tetraclorura de carbon) si studii privind prevenirea cancerului tractului digestiv sau a inflamaţiilor articulaţiilor. 

Una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice de pe planetă, vinul roşu, poate fi şi benefic organismului, băut în cantităţi moderate. Mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, vinul fiert este una dintre băuturile preferate ale românilor.” În timp ce prea mult alcool poate dăuna organismului, cercetatorii sugerează că 1-2 pahare de vin roşu pe zi pot, de fapt, să aducă beneficii”, spune Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Scortisoara măcinată, sub formă de baton sau ca ulei esenţial, stimuleaza memoria, incetineste caderea parului şi ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus. Fiind unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti ne mentine tineretea si combate stresul. Recent s-a descoperit ca scortisoara echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joaca şi un rol important în prevenirea diabetului. 

×
Subiecte în articol: efecte iarnă
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close