Antena 3 Life Efectele nocive pe care îl are consumul de dulciuri

Efectele nocive pe care îl are consumul de dulciuri

18 Sep 2017   •   11:41
Efectele nocive pe care îl are consumul de dulciuri
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Produselor din comerț dețin o anumită cantitate de zahăr rafinat, de la biscuiți până la chipsuri cu diverse condimente, astfel că este foarte greu de controlat cantitatea de zahăr pe care ajungi să o ingeri.

Potrivit clicksanatate.ro, cu cât este mai mare cantitatea de zahăr consumată cu atât mai grave pot fi problemele de sănătatea, deoarece apar probleme cu surplusul de kilograme, urmate de apariția diabetului, prezentând un risc crescut de a dezvolta cancer la sân, colon sau chiar prostată în cazul bărbaților.

Anumiți specialiști au demonstrat faptul că insulina este implicată în dezvoltarea cancerului deoarece stimulează factorul de creștere celulară.

În plus, un alt aspect asupra căruia ar trebui să reflectezi este acela că un consum ridicat și constant de zahăr slăbește flora intestinală, aspect care ajută la dezvoltarea infecțiilor fungice și cel mai clasic exemplu este bacteria Candida Albicans.

Cu cât este mai mare cantitatea de zahăr din organism cu atât mai repede pielea își pierde din elasticitatea sa. După ce l-ai ingerat, zahărul declanșează un proces în corpul tău ce poartă denumirea de glicare, proces ce influențează acțiunea colagenului și a elastinei.

În felul acesta ridurile premature își fac apariția, fiind tot mai vizibil efectul de îmbătrânire a pielii.

Unul dintre cele mai vizibile aspecte ale consumului regulat de zahăr și produse de panificație este acumularea unui surplus de kilograme. Zahărul ajută la producerea rapidă de insulină și determină apariția fenomenului de hiperglicemie dar și de rezistență la insulină. În felul acesta funcțiile pncreasului endocrin se epuizează și astfel apare valoarea mărită a colesterolului, depozitele tot mai mari de țesut adipos și într-un final apare obezitatea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close