Antena 3 CNN Life Ela Crăciun, despre diversificarea mesei. Sfaturi pentru copii mofturoşi

Ela Crăciun, despre diversificarea mesei. Sfaturi pentru copii mofturoşi

Ela Crăciun, prezentatoarea emisunii "Numai de bine", dar și cel mai cunoscut blogger de parenting din România, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre noua sa carte: "365 de mese fără griji! 101 rețete uşoare pentru diversificare şi copii mofturoşi”.

Ela Crăciun, despre diversificarea mesei. Sfaturi pentru copii mofturoşi
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    14 Apr 2022   •   16:21

Diversificarea este o perioadă de care cei mai mulți părinți se tem, însă Ela Crăciun vine în ajutorul lor cu o serie de sfaturi preţioase.

"Noi ca părinţi trebuie să avem răbdarea. Diversificarea poate fi foarte simplă dacă nu ne stresăm, dacă facem mâncare şi este pe placul nostru şi apoi pe placul bebeluşului. Acestea sunt doar câteva sfaturi pe care le puteţi găsi în cartea pe care am lansat-o acum o săptămână.

Sunt 101 reţete pentru diversificare, dar avem reţete şi pentru copii mai mari. Nu ne adresăm copiilor mici, ci ne adresăm şi mofturoşilor. Eu am copii de la 3 ani până la 16 ani şi atunci pentru mine este o provocare să reuşesc să pregătesc mese pe gustul celor trei copii ai mei.

Eu zic în felul următor. Copii mici, probleme mici. Copii mari, probeme mari. La asta trebuie să ne gândim atunci când avem un copil (...) Nicholas este mâncăciosul familei. Alex şi Alesia sunt mai mofuroşi şi ei aleg meniul pe o săptămănă înainte. Ei aleg ce să mănânce, după anumite reguli. Şi atunci nu mai există riscul ca atunci când li se serveşte masa să spună că nu vrea să mănânce aşa ceva, pentru că ei au ales ce să mănânce.

În carte sunt foarte multe informaţii de la pediatru, de la nutriţionist, învăţăm cum să alcătuim corect o masă a unui copil, cum să îl hrănim şi nu numai să îi umplem stomacul. Este foarte important să îl învăţăm şi pe el să facă alegeri.  Toate aceste informaţii sunt în carte şi este un real succes printre mămici. Deja am început să primesc poze, ele reuşesc să gătească foarte uşor", a spus Ela Crăciun, prezentatoarea emisiunii "Numai de bine" de la Antena 3.

Cartea ,,365 de mese fără griji! 101 rețete uşoare pentru diversificare şi copii mofturoşi” poate fi achiziţionată online, de site-ul Elei Crăciun.

 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close