Antena 3 CNN Life Ești însărcinată? Un obiect la care nu te-ai fi gândit ține loc de ''test de sarcină''

Ești însărcinată? Un obiect la care nu te-ai fi gândit ține loc de ''test de sarcină''

Ești însărcinată? Un obiect la care nu te-ai fi gândit ține loc de ''test de sarcină''
Sursa foto: foto: pixabay.com
12 Feb 2016   •   09:18

Unele dintre cele mai populare gadgeturi când vine vorba de monitorizarea efortului fizic, brățările Fitbit se pare că pot monitoriza și ritmul cardiac.

Dacă ați făcut o investiție semnificativă într-o brățară inteligentă în ultimii câțiva ani, e foarte probabil ca aceea să incorporeze un modul pentru analiza ritmului cardiac în mod constant pe tot parcursul zilei. O mare parte din creațiile Fitbit vin cu așa ceva, iar Apple Watch este unul dintre smartwatch-urile care se mândrește cu aceeași funcționalitate, scrie playtech.ro.
 
După ce în urmă cu câteva săptămâni aflam că o persoană a consemnat momentul exact al unei despărțiri prin intermediul unui ceas inteligent, zilele trecute s-a confirmat faptul că o brățară Fitbit a funcționat ca un test de sarcină. Totul a pornit de la un set de date aparent greșite pe care smartband-ul le-a consemnat până la sfârșitul mai multor zile.

,,Fitbit-ul soției mele afișează în permanență ritmul cardiac înregistrat ca fiind rapid în ultimele câteva zile. În urmă cu două zile, într-o zi aparent normală, a înregistrat 10 ore de în zona de ardere a grăsimilor, lucru pe care îl văd ca fiind imposibil bazându-mă pe activitățile ei. De asemenea, caloriile consumate par să fie înregistrate corect. Îmi imaginez că dacă ar figura în zona arderii grăsimilor ar arde și o grămadă de calorii, dar ceva nu se aliniază.” În momentul în care David Trinidad, soțul viitoarei mame a observat că Fitbit-ul nu pare să mai funcționeze în parametri, din punctul său de vedere, a postat scenariul pe un forum, netrecând foarte mult timp până când să primească vestea cea bună.

Printr-un amalgam de soluții mai mult s-au mai puțin posibile, cineva i-a sugerat lui David că soția lui ar putea fi gravidă. În acel moment, cuplul a achiziționat mai multe teste de sarcină și toate au iești pozitive. Logica discrepanței dintre înregistrările Fitbit este că, în momentul în care o femeie este gravidă, ritmul cardiac îi crește pentru că inima muncește mai mult pentru a împinge o cantitate de sânge semnificativ mai mare către uter, acțiune care se transpune într-un ritm cardiac măsurat sporit.

După o vizită la un ginecolog, a venit confirmarea oficială. Ivonne Trinidad este gravidă în cinci săptămâni și, atât mama cât și copilul sunt sănătoși.

×
Subiecte în articol: femeie insarcinata gravida
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close