Antena 3 CNN Life Există trei vârste în viață când te simți singur

Există trei vârste în viață când te simți singur

Există trei vârste în viață când te simți singur
Sursa foto: Foto: pexels.com
31 Ian 2019   •   14:29

Multe cercetări au arătat că singurătatea clar e nocivă sănătății. Încă se caută legăturile, în ce fel acționează asupra noastră, prin ce conexiuni. Un studiu a arătat însă că e mai prezentă în anumite momente ale vieții decât se credea.

Cei care au realizat studiul, Dilip Jeste, de la Universitatea San Diego, și echipa să, au plecat de la ipoteza că oamenii vârstnici sunt cei mai vulnerabili în față singurătății. Dar când au intrat în contact cu subiecții, 340 la număr, cu vârste cuprinse între 27 și 101 ani, au văzut că lucrurile erau mai complexe de atât.

Într-adevăr, bătrânii, cei trecuți de 80 de ani, sufereau de singurătate, dar nu doar ei. În aceeași măsură suferă de singurătate cei de peste 20 de ani sau cei care au 50 de ani sau mai mult, dar nu peste 60, a arătat studiul.

Cu alte cuvinte, singurătatea apare în toate fazele vieții, în mod egal. Când au demarat studiul, oamenii de știință nu se așteptau să găsească această "suferință" și la cei considerați tineri, arată chiar ei în raportul apărut în Internațional Psychogeriatrics, potrivit sciencealert.com.

×
Subiecte în articol: varsta viaţa
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close