Antena 3 CNN Life Ce să facă femeile care nu pot avea copii de sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului, ziua în care "se dezleagă" pântecele sterpe

Ce să facă femeile care nu pot avea copii de sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului, ziua în care "se dezleagă" pântecele sterpe

De sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, pe 8 septembrie, femeile care îşi doresc să aibă copii, şi care se vor ruga cu smerenie către Fecioara Maria, vor fi ascultate mai mult decât orice alţi credincioşi şi mai mult ca în oricare zi din an.

Ce să facă femeile care nu pot avea copii de sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului, ziua în care "se dezleagă" pântecele sterpe
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    08 Sep 2022   •   10:00

Sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului prăznuită astăzi, 8 septembrie, este un prilej bun pentru ca femeile care îşi doresc să rămână însărcinate să se roage la Fecioara Maria pentru "dezlegarea pântecului".

Potrivit tradiţiei, femeile care nu pot avea copii ar trebui să meargă de sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului la biserică şi să se roage cu smerenie la icoana Maicii Domnului, precum s-au rugat şi Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana.

Maica Domnului este considerată apărătoarea fetelor necăsătorite, a femeilor însărcinate, a mamelor și a copiilor, a tuturor celor care cred în puterea lui Dumnezeu.

În această zi de mare sărbătoare, mai mult că niciodată, sunt ascultate rugăciunile de "dezlegare" a pântecelor.

Ce să facă femeile care îşi doresc copii de sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului

De sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului, femeile care nu pot avea copii ar trebui să ţină aprinsă o candelă în dreptul icoanei cu Sfânta Fecioară Maria. Potrivit scrierilor bisericeşti, casa va fi protejată împotriva focului, a vântului, a grindinei, dar și împotriva altor nenorociri sau rele.

Totodată, de sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului, pe 8 septembrie, familiile cărora le lipsesc binecuvântarea şi bucura naşterii de prunci să-şi îndrepte rugăciunile şi către Sfântul Stelian, Sfântul Nectarie Taumaturgul, Sfântul Anton sau Sfântul Efrem cel Nou, care sunt protectorii femeilor care doresc să aibă copii.

Conform doxologia.ro, viitoarele mame trebuie să ştie că în timpul sarcinii "orice ţipete, orice cuvinte murdare îl spurcă deja pe copil, întipăresc deja în inima lui imaginile viciului şi patimilor; şi, dimpotrivă, cu totul altfel se cristalizează destinul pruncului dacă viitoarea mamă, rugându-se, contemplă deseori icoana Preacuratei Maici a lui Dumnezeu".

8 septembrie, ziua în care "se dezleagă" pântecele sterpe

Ziua de 8 septembrie, cea a Naşterii Maicii Domnului, este ideală pentru rugăciuni, întrucât aceasta este ziua în care pântecele sterpe "se dezleagă".

Tradiţia creştină spune că, femeile care doresc să aibă prunci ar trebui să-şi înceapă ziua prin rostirea celei mai puternice rugăciuni către Maica Domnului, despre care se spune că deschide porţile cerurilor pentru ca dorinţele să se îndeplinească.

În această zi, mai mult ca niciodată, sunt ascultate rugăciunile de dezlegare a pântecelor. De asemenea, şi femeile însărcinate ar trebui să facă acelaşi lucru. Maica Domnului va fi alături de ele, veghind asupra lor şi asigurându-se că au parte de o naştere uşoară.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close