Antena 3 CNN Life Cum să preparaţi acasă îngrăşământ pentru ca plantele să strălucească de sănătate

Cum să preparaţi acasă îngrăşământ pentru ca plantele să strălucească de sănătate

La fel cum noi oamenii avem nevoie de vitamine ca să ne fortificăm organismul, şi plantele vor minerale ca să crească armonios. Azot, forfor şi potasiu conţine orice fertilizant cu o formulă echilibrată. Dar şi alte micro şi macroelemente. Oana Matei vă arată cum să preparaţi acasă un îngrăşământ care sa vă facă plantele să stralucească de sănătate.

Cum să preparaţi acasă îngrăşământ pentru ca plantele să strălucească de sănătate
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2020   •   23:55

Oana Matei vă prezintă trei reţete de fertilizare pentru plante din coji de banane, coji de ouă şi zaţ de cafea.

''Indiferent dacă avem câteva ghivece de flori sau o grădină mare, avem nevoie să hrănim plantele pentru a înflori. Nu e întâmplător ce am aici pe masă: sunt coji ouă, zaţ de cafea, cojii de banane pe care le putem valorifica.

Bananele sunt foarte hrănitoare pentru plante. Conţin cantităţi mari de potasiu, pe care plantele îl valorifică şi care le ajută să devină mai sănătoase şi mai rezistente.

Pentru cojile de ou avem nevoie de 20 de coji de ouă pe care va trebui să le punem într-un litru de apă şi le fierbem. După ce apa s-a răcit vom folosi la fel pentru a feritiza plantele.

Zaţul de cafea îl împrăştiem pe suprafaţa ghiveciului, însă conţine cantităţi mari de azot şi ajută planta'', a spus Oana Matei, inginer horticultor.

×
Subiecte în articol: fertilizatori Numai de bine oana matei
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close