Antena 3 CNN Life Floarea care aduce norocul în dragoste. Reaprinde pasiunea în cuplu, susţine iubirea şi pacea în familie

Floarea care aduce norocul în dragoste. Reaprinde pasiunea în cuplu, susţine iubirea şi pacea în familie

Gardenia este planta care aduce norocul în dragoste. Un alt simbol al gardeniei este iubirea secretă între doi oameni și, de asemenea, bucuria şi pacea în familie.

Floarea care aduce norocul în dragoste. Reaprinde pasiunea în cuplu, susţine iubirea şi pacea în familie
Sursa foto: Freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Sep 2022   •   14:00

Floarea care aduce norocul în dragoste este gardenia. Această plantă firavă simbolizează puritatea și blândețea.

Un alt simbol al gardeniei este iubirea secretă între doi oameni, dar şi bucuria şi pacea în familie. De asemenea, această floare simbolizează tot ceea ce ține de lumea spirituală, în special atracția pură.

Este o floare mistică asociată cu puterea de atracție și energia pozitivă. Gardenia transmite pace și armonie, de aceea aceste flori sunt folosite în decorarea caselor.

Pentru ca floarea de gardenie să înceapă să protejeze fericirea cuplului, această plantă trebuie să fie plantată într-un ghiveci cât mai frumos de culoare verde.

Gardenia iubeşte să-i fie adresate cuvinte de recunoştinţă pentru prosperitatea şi succesul financiar, dar şi pentru binele familie. De aceea, această plantă nu trebuie să fie neglijată de către proprietari.

De-a lungul timpului, gardenia a fost considerată un talisman pentru îndrăgostiţi. Această plantă aduce un sentiment de confort în casă, dar şi de pasiune şi mister.

În casele în care adesea apar certuri sau conflicte, gardenia reuşeşte să le estompeze.

Floarea de gardenie trebuie să fie achiziţionată de către cuplurile care visează la o familie fericită.

Floarea care aduce norocul în dragoste. Reaprinde pasiunea în cuplu, susţine iubirea şi pacea în familie

Gardenia, floarea care aduce norocul în dragoste

Floarea de gardenie simbolizează pacea, respectul reciproc şi sentimentele pasionale. Dacă pasiunea începe să se estompeze între parteneri, creşterea planta de gardenie împreună va face ca aceştia să se întoarcă la emoţii puternice.

Totodată, dacă gardenia se află în casa unei fete necăsătorite, atunci se crede că aceasta va deveni mai atractivă în ochii bărbaților.

Mai mult decât atât, gardenia mai este considerată şi un simbol al iubirii eterne. Aceasta asigură o viaţă de familie fericită, mai ales dacă este aşezată în dormitor.

Se mai crede că această floare face o căsnicie să fie de succes, aducând în ea fericirea şi pacea. În unele țări această plantă este considerată a fi cel mai bun cadou pentru tinerii căsătoriți.

Cum se îngrijeşte gardenia

Gardenia este o floare care iubeşte lumina, însă vara aceasta preferă un loc ferit de razele directe ale soarelui.

Vara, floarea de gardenie poate sta în aer liber, în timp ce iarna are nevoie asigurarea unei temperaturi de minim 16 grade Celsius.

În ceea ce priveşte udarea, gardenia trebuie udată la 3-7 zile în perioada de creştere, cu apă dedurizată, la temperatura camerei.

Umiditatea aerului trebuie să fie mai ridicată în perioada de înflorire.

Cât despre fertilizare, floarea de gardenie are nevoie de un pământ de flori acid, de calitate, bogat în nutrienţi.

Se recomandă mutarea, o data pe an, după înflorire, într-un ghiveci mai adânc, cu pământ de flori îmbogăţit cu fertilizant.

×
Subiecte în articol: familie dragoste pasiune cuplu pace floare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close