Antena 3 CNN Life Crăciun de pomină pentru Florin Piersic: S-a dus cu colindul şi-a furat o raţă! Ce s-a întamplat când a ajuns acasă

Crăciun de pomină pentru Florin Piersic: S-a dus cu colindul şi-a furat o raţă! Ce s-a întamplat când a ajuns acasă

Florin Piersic a evocat, în cadrul interviului realizat de Dan Negru şi difuzat de Antena 3, cea mai puternică amintire a sa legată de perioada Crăciunului. Povestea se petrece la Cluj, în ajunul unui alt Crăciun, petrecut în familie de viitorul mare actor.

Crăciun de pomină pentru Florin Piersic: S-a dus cu colindul şi-a furat o raţă! Ce s-a întamplat când a ajuns acasă
de Adrian Iclozan    |    24 Dec 2020   •   21:10

"Întotdeanua, în seara de Crăciun mergeam la colindat la vecinii de pe străzile din cartierul Andrei Mureşan. Am ajuns acolo pe strada Vulcan nr. 5, n-am să uit niciodată. Era o familie, Popper. Ăia: 'Vai, a venit Florinel cu colindătorii'. Noi, hai să cântăm: 'Trei păstori se întâlniră ...'. Eu, cu acordeonul, ei, cu vocile. Ei stăteau mai subţire cu vocile. Eu, cu acordeonul, le ţineam tare hangul.

Şi, la un moment dat, n-am de lucru...Vă daţi seama, eram băiatul doctorului veterinar Ştefan Piersic din Cluj, care avea şi spitalul lui, unde este acum Biserica Sfântul Petru în Cluj (...) Plus că era şi şeful abatorului. Nu duceam eu lipsă de nimic (...) Şi văd o raţă pe dulap. Ăştia pregătiseră raţa pentru musafiri, vă daţi seama. Şi-i spun lui Bubu: 'saltă raţa!'. E prima şi ultima dată când am furat ceva (...) Au luat raţa (cei cu care colinda, n.r.) şi-au băgat-o în cutia de la acordeon. Şi-am plecat.

Ăia: 'Vă mulţumim! Ce să vă dăm?' Noi: 'Nu ne daţi nimic'. Ne simţeam cu musca pe căciulă pentru că am furat raţa. 

Când ajung acasă, mama îmi zice: 'Florinel, voi aţi colindat la familia Popper?' Zic: 'Da'. Mama: 'Şi voi aţi furat de acolo o raţă'. Spun: 'Da, mamă'. Mama: 'Cum ai putut, mă? Te rog să o duci înapoi!' Zic: 'Da' mi-e ruşine'. Mama: 'Nu, o duci înapoi!'... Am luat raţa şi l-am pus pe unul din băieţi, pe Tutu (să o înpoieze), să spună că am luat-o, dar nu ne-am atins de ea", a povestit marele actor.

×
Parteneri
E oficial: Reguli noi pentru românii care vor să își facă buletinul!
x close