Antena 3 Life Topul fructelor și legumelor pline de pesticide în 2021. Cel mai iubit fruct, pe locul I

Topul fructelor și legumelor pline de pesticide în 2021. Cel mai iubit fruct, pe locul I

de Laura Dinu    |    09 Iun 2021   •   10:54
Topul fructelor și legumelor pline de pesticide în 2021. Cel mai iubit fruct, pe locul I
Sursa foto: pixabay

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, a prezentat lista fructelor și legumelor cu cel mai mare conținut de pesticide. Căpșunele ocupă primul loc.

”Anual așteptăm de la americani să desemneze câștigătorii premiilor Oscar. Și tot anual așteptăm celebra listă cu cele 12 fructe și legume “câștigătoare” la capitolul pesticide.

EWG’s Shopper’s Guide to Pesticides in Produce este considerată un reper de încredere în alegerile consumatorilor, fiind făcută de o organizație independentă de industria alimentară. Pe lângă topul “Dirty Dozen”, există și o listă “Clean Fifteen”cu cele mai “curate” 15 fructe și legume.

Este adevărat că datele sunt valabile pentru continentul american, însă e bine de ținut cont de ele, având în vedere că majoritatea alimentelor vin din import. Cum stau lucrurile în România? Institutul de Cercetări Alimentare a testat 5166 produse și a găsit urme de pesticide pe 1569 dintre ele, aveți in foto top 10 “murdare”.

Asta nu înseamnă ca de mâine să nu mai consumăm fructe și legume de frica pesticidelor, ci pe cât posibil, să le alegem în varianta locală/ de sezon/ bio sau produse neintensiv”, scrie medicul nutriționist Mihaela Bilic pe o rețea socială. 

Potrivit listei publicate de EWG, fructele cu cea mai mare cantitate de pesticide sunt căpșunele. De asemenea, pe listă se află și spanacul, merele, piersicile și roșiile.

1. Căpșune

2. Spanac

3. Kale

4. Nectarine

5. Mere

6. Struguri

7. Cireșe

8. Piersici

9. Pere

10. Ardei gras sau iute

11. Țelină apio

12. Roșii

×
Subiecte în articol: fructe legume pesticide
Parteneri
x close