Antena 3 CNN Life Gestul care îi determină pe ceilalți să nu te mai mintă

Gestul care îi determină pe ceilalți să nu te mai mintă

Gestul care îi determină pe ceilalți să nu te mai mintă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Apr 2018   •   14:27

Dacă vrei să nu auzi o minciună de la interlocutorul tău, cel mai bine ar fi să îl privești în ochi. Cercetătorii de la Institutul Tehnologic Nagoya au arătat că, atunci când înfruntă privirea cuiva, oamenii nu mai au curaj să mintă. 

Studiul a fost condus de Ryo Oda și a fost efectuat pe 199 de studenți, care au fost supuși „efectului privirii directe” în momentul în care se confruntau cu două valori sociale conflictuale: a fi cinstit și a ajuta pe cineva aflat în nevoie. 

Tinerii au fost rugați să dea cu zarul pentru a afla câți bani vor dona către Crucea Roșie. Zarurile erau aruncate în privat, astfel că aveau posibilitatea de a minți în legătură cu suma pe care ar trebui să o doneze. 99% dintre participanți au făcut asta cu o cameră în care se afla o fotografie cu privirea cuiva, iar restul, fără. 

Cercetătorii au observat că oamenii care nu au avut poza cu ochi în cameră au spus că vor dona mai mulți bani, în timp ce grupul care a fost „urmărit” a anunțat sume mai mici, potrivit medicaldaily.com

×
Subiecte în articol: gest minciuna
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close