Antena 3 CNN Life Gestul șocant pe care îl fac femeile înainte de un interviu pentru job 

Gestul șocant pe care îl fac femeile înainte de un interviu pentru job 

Gestul șocant pe care îl fac femeile înainte de un interviu pentru job 
23 Mai 2018   •   11:45

Un nou studiu a descoperit faptul că una din trei femei își scoate verigheta de pe deget înaintea unui interviu pentru un nou loc de muncă.   

Deși este ilegal ca angajatorii să ceară candidaților informații personale cu privire la starea maritală sau la planurile de sarcină, multe femei se tem că împărtasirea unor astfel de informații le-ar putea compromite șansele de a obține poziția dorită. Din cauza acestei preocupări, ele aleg să își scoată verigheta, pentru a nu fi nevoite să vorbească despre viață personală.

Conform raportului efectuat, verigheta indică faptul că este mult mai posibil ca femeia să rămână însărcinată curând, să aibă nevoie de concediu de maternitate și acomodări în program.  

Alte descoperiri ingrijorătoare din sondajul Credit Angel indică faptul că 59% dintre angajatori cred că femeile ar trebui să dezvăluie dacă sunt sau nu însărcinate în timpul unui interviu iar  46% dintre angajatori au recunoscut că este acceptabil să întrebe o femeie dacă are copii mici în timpul procesului de recrutare. 

Sursă: The Independent 

×
Subiecte în articol: interviu verigheta femei
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close