Antena 3 CNN Life Google, înțelegere cu Elon Musk pentru a distribui serviciul de internet Starlink al companiei SpaceX

Google, înțelegere cu Elon Musk pentru a distribui serviciul de internet Starlink al companiei SpaceX

Gigantul tech, Google, a încheiat o afacere cu Musk, prin care va furniza servicii de stocare cloud pentru SpaceX. Înțelegerea prevede ca SpaceX să poată instala stații terestre Starlink la centrele de date Google, iar Google Cloud va asigura suportul tehnic pentru rețeaua de internet. 

Google, înțelegere cu Elon Musk pentru a distribui serviciul de internet Starlink al companiei SpaceX
Sursa foto: Starlink
de Mia Lungu    |    15 Mai 2021   •   09:27

“Combinând internetul de mare viteză și latență redusă de la Starlink cu infrastructura și capacitățile Google, vom asigura organizațiilor globale conexiunea sigură și rapidă la care se așteaptă”, a declarat președintele SpaceX, Gwynne Shotwell, potrivit Business Insider.

“Suntem mândri să lucrăm cu Google pentru a oferi accesul la această rețea companiilor, organizațiilor din sectorul public și multor alte grupuri operaționale din jurul lumii.”  

Prin Starlink, SpaceX are ca obiectiv livrarea internetului de mare viteză în locuințe și companii din întreaga lume, care nu sunt conectate la internetul de tip bandă largă (broadband). SpaceX caută, de asemenea, să vizeze întreprinderi, iar acordul cu Google ar putea să o ajute să realizeze acest lucru.

Starlink a declarat că își propune să ofere servicii de internet clienților din întreprinderi în a doua jumătate a anului 2021.

Acest parteneriat ar permite oamenilor și organizațiilor cu serviciul Starlink să acceseze servicii cloud și aplicații precum cele de învățare automată și programele pentru analizarea datelor.

Starlink se află, momentan, într-o variantă de testare beta, care include peste 10 mii de utilizatori. A lansat peste orbită peste 1.500 de sateliți care furnizează internet și plănuiește o rețea de peste 40 de mii de sateliți.

×
Subiecte în articol: Google Elon Musk Starlink internet SpaceX
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close