Antena 3 Life Greșeala pe care părinții din România o fac iarna. Pediatru: ”E boală națională”

Greșeala pe care părinții din România o fac iarna. Pediatru: ”E boală națională”

15 Ian 2019   •   17:18
Greșeala pe care părinții din România o fac iarna. Pediatru: ”E boală națională”

Din ce în ce mai mulți copii aleg să își îmbrace prea mult copiii de teamă că vor răci. Lucru complet greșit.

”De teama curentului şi a frigului, multe mame îşi „înfofolesc” copiii cu haine prea groase, ceea ce duce, în timp la o sensibilitate sporită. Conform Dr. Culcer, copiii nu trebuie protejaţi în mod excesiv. Ei pot fi scoşi afară, la aer, încă din prima săptămână de viaţă şi pot fi luaţi în vacanţă la munte în această perioadă fără niciun risc pentru că „şi acolo, la munte, se nasc copii, care cresc sănătoşi”, după cum spune dr. Culcer pentru Unica. 

De asemenea, nu trebuie evitată baia în perioadele când copilul este răcit pentru că exact atunci igiena corespunzătoare este foarte importantă.  

Obezitatea este întâlnită la vârste tot mai fragede la copiii „îndopaţi” de părinţi sau bunici care consideră că astfel îşi arată dragostea. Astfel cei mici mănâncă mult, dar prost, le lipsesc vitaminele şi mineralele, iar imunitatea scade. Dr. Ana Culcer recomandă suplimentele cu vitamine şi minerale în sezonul rece, în perioadele de suprasolictare intelectuală sau de câte ori este nevoie.  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close