Antena 3 CNN Life Iată cum calmezi durerile de burtă fără medicamente. Alimentele pe care trebuie să le consumi

Iată cum calmezi durerile de burtă fără medicamente. Alimentele pe care trebuie să le consumi

Iată cum calmezi durerile de burtă fără medicamente. Alimentele pe care trebuie să le consumi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Mai 2019   •   19:41

Atunci când ne doare burta sau ne este greaţă, ultimul lucru pe care îl dorim este să mâncăm alimente care să înrăutăţească lucrurile. Anumite alimente pot furniza anumiţi nutrienţi de care avem nevoie fără a ne face să ne simţim mai rău.

Un start bun pentru îmbunătăţirea situaţiei sunt alimentele lichide de tipul supelor clare care conţin minerale precum potasiu, calciu şi sodiu. 

Bananele pot fi o opţiune de calmare a stomacului supărat. Ele sunt uşor de digerat şi conţin potasiu – un mineral pe care îl pierdem atunci când vărsăm sau avem diaree. Orezul este probabil cel mai popular aliment care „strânge“ stomacul. Alb sau brun, orezul - în general, un aliment sănătos – este greu digerabil însă, mai ales de un stomac „supărat“.  Plin cu amidon şi sărac în fibre alimentare, orezul alb ajută însă scaunul şi stopează diareea. O altă variantă cu acelaşi efect este mărul ras pe răzătoarea mică. 

Acesta este plin de nutrienţi – în special pectină – un tip de fibră alimentară hidrosolubilă. Pâinea prăjită albă este mai bună într-o astfel de situaţie decât cea din făină integrală. Aceasta din urmă conţine fibre alimentare utile atunci când nu avem probleme cu stomacul, dar mai puţin utilă atunci când ne este greaţă sau avem diaree. 

Dacă stomacul acceptă aceste alimente putem trece apoi la o masă compusă din cartofi copţi şi piept de pui dezosat şi fără piele. În cazul în care ne simţim mai bine şi nu mai avem diaree de 24 sau 48 de ore şi nici nu am mai vărsat în acest interval putem trece la fructe şi legume.

Continuarea aici.

×
Subiecte în articol: durere medicamente alimente consum
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close