Antena 3 Life Îl folosești zilnic, însă nu ai știut la ce riscuri te expui. Bomba chimică din acest produs cauzează cancer de sân

Îl folosești zilnic, însă nu ai știut la ce riscuri te expui. Bomba chimică din acest produs cauzează cancer de sân

12 Sep 2017   •   18:29
Îl folosești zilnic, însă nu ai știut la ce riscuri te expui. Bomba chimică din acest produs cauzează cancer de sân
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Majoritatea antiperspirantelor conţin aluminiu, ce duce la blocarea activității glandelor sudoripare şi împiedică eliminarea naturală a toxinelor din regiunea axilei. Aceste substanţe se depozitează, în timp, în ganglionii limfatici din această zonă.

”Se pare că astfel se produc anomalii în structura ADN-ului celulelor mamare, cu posibilă implicare în apariţia cancerului la sân. Există argumente pro şi contra acestei teorii, dar tot mai multe persoane doresc să folosească produse fără aluminiu”, a declarat medicul dermatolog Oana Clătici. 

Potrivit doctorulzilei.ro, o altă idee frecvent vehiculată susţine faptul că sărurile de aluminiu din antiperspirante ar creşte nivelul estrogenului  în corp, asociat tot cu riscul de apariţie a cancerului la sân. Antiperspirantele sunt cu atât mai nocive cu cât aluminiul pătrunde mult mai uşor în organism prin piele decât pe cale digestivă, favorizând astfel şi apariţia bolilor sistemului nervos.

O altă problemă este prezenţa parabenilor din compoziţia acestor cosmeticeparaben, etil-paraben, propyl- paraben.

”Există studii care au identificat con centraţii crescute de parabeni în ţesuturile tumorale provenind de la femei cu cancer la sân ” , adaugă medicul. Pe de altă parte, deşi nu afectează activitatea glandelor sudoripare, deodorantele nu combat la fel de eficient mirosul transpiraţiei, mai ales în zilele caniculare, şi au în compoziţie mulţi parabeni şi subs tanţe antibacteriene ce „strică” flora naturală a pielii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close