Antena 3 CNN Life Impactul regândirii spațiilor de birouri ale viitorului asupra retenției angajaților

Impactul regândirii spațiilor de birouri ale viitorului asupra retenției angajaților

Este din ce în ce mai evident că este nevoie de inovație în mediul de business, iar spațiile de birouri din parcurile de afaceri moderne sunt soluția potrivită pentru a duce dezvoltarea acestora la un nou nivel.

Impactul regândirii spațiilor de birouri ale viitorului asupra retenției angajaților
Sursa foto: Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    05 Oct 2022   •   12:58

Global, din ce în ce mai multe companii din domenii variate se aliniază tendinței în cauză, iar în România, dezvoltatorii imobiliari integrează deja aceste concepte în planificare și design.

Pentru o strategie eficientă pe termen lung a unui business, sustenabilitatea acestuia nu se rezumă doar la obținerea profitului, ci se referă și la includerea unor concepte esențiale pentru derularea activităților curente ale unei companii. Fluctuațiile de personal de pe piața muncii și retenția angajaților valoroși sunt probleme curente pe agenda managerilor moderni, care trebuie să găsească modalități ingenioase de a-și motiva angajații.

Facilitățile, tehnologia și confortul sunt parte din cultura organizațională, iar lucrurile sunt abia la început. Angajatorii au realizat faptul că, pentru a avea angajați loiali, este nevoie să investească în spații de birouri în care ei se simt confortabil și apreciați.

Spații de lucru mai sigure pentru sănătatea angajaților

În urma pandemiei, viața personală și profesională s-au schimbat și sunt diferite față de lucrurile cu care eram obișnuiți. Angajații își doresc să lucreze și să trăiască în medii sigure, confortabile, cu respect pentru mediu. Clădirile de birouri se aliniază treptat la aceste necesități. Unul unul dintre cei mai importanți pași este adoptarea certificării IMMUNE Building Standard™, dezvoltată de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property.

Acesta este un standard inovator, care are rolul de a asigura sănătatea clădirilor de birouri. Astfel, angajații sunt motivați să revină la birou complet sau în sistem hibrid și să colaboreze, pentru a contribui atât la succesul companiei, cât și la propriul parcurs profesional.

Această tehnologie este compusă din 135 de criterii, dispozitive, echipamente, personal specializat și facilități care să ofere proprietarilor de clădiri și angajatorilor instrumentele necesare pentru a asigura starea de sănătate a spațiilor de lucru. Implementarea certificării IMMUNE™ are rolul de a ajuta angajatorii să își motiveze angajații sa revină într-un mediu de lucru în care sănătatea lor este prioritară.

Beneficiile pe care le oferă acest standard sunt esențiale pentru siguranța oamenilor și a clădirilor, așa că a fost adoptat în numeroase clădiri de birouri și spații industriale și rezidențiale, iar în prezent este aplicat și în cadrul instituțiilor de învățământ. De exemplu, este implementat cu succes în Menarco Tower din Filipine și St Catherine’s British School din Atena, care sunt acum certificate IMMUNE™.

Spații moderne de co-living

Întoarcerea la birou înseamnă pentru mare parte din angajați renunțarea la confort și la beneficiile lucrului de acasă. Totuși, și viața la birou, complet sau în sistem hibrid, poate fi ca o a doua casă, mai ales dacă spațiul de lucru este dotat cu toate facilitățile unui mediu de lucru cât mai sigur și confortabil.

Birourile viitorului din parcurile de business au devenit mai mult decât spații în care angajații își îndeplinesc sarcinile de serviciu. Acestea sunt acum huburi de creativitate și colaborare, în care angajații au la dispoziție o mulțime de beneficii, printre care și crearea unei atmosfere confortabile, ca acasă.

De exemplu, YUNITY Park, un parc de business modern și inovator, oferă companiilor și angajatorilor un campus de care reflectă stilul de viață al viitorului. Acesta este prevăzut cu o zonă de pădure urbană, spații speciale pentru evenimente și recreere, o terasă exterioară spații de co-living și co-working, un centru de conferințe cu o capacitate de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri și numeroase zone de recreere.

Co-working și birouri satelit

Freelancingul este o opțiune des întâlnită printre angajații care activează într-un domeniu ce poate fi practicat de la distanță sau cu pauze. Cu toate acestea, nu este o variantă potrivită pentru toată lumea, ci mai degrabă pentru spiritele libere, obișnuite cu flexibilitatea, mobilitatea și cu libertatea de a-și alege proiectele care le aduc satisfacții și le permit să aibă un stil de viață cât mai informal.

Cel mai mare avantaj al freelancingului este faptul că se poate lucra de absolut oriunde, fără a fi constrâns de un anumit program sau loc fix. Cu toate acestea, existența unui loc unde pot merge să se întâlnească și să schimbe idei este un concept care le-ar putea aduce tuturor numeroase beneficii pentru viitoarele proiecte în care doresc să se implice. YUNITY Park este un astfel de loc, un hub dedicat nu doar celor care merg la birou și au un loc fix, ci și celor care simt din când în când nevoia de a lucra printre oameni cu aceleași interese și de a colabora.

Confortul angajaților și sustenabilitatea sunt preocupări majore ale companiilor, care le oferă oamenilor condiții de lucru cât mai motivante. Parcurile de business se pregătesc să răspundă nevoilor angajaților și să se ridice la standardele de siguranță și sustenabilitate, pentru a avea angajați loiali și performanți.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close