Antena 3 CNN Life Importanța lecturii în viața de familie

Importanța lecturii în viața de familie

E de la sine înțeles că pe tot parcursul vieții acumulăm diferite experiențe, devenim mai înțelepți de la un an la altul datorită întâmplărilor prin care trecem, ne maturizăm și ne dezvoltăm.

Importanța lecturii în viața de familie
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2022   •   10:25

Devenim mai îngăduitori și inima ni se deschide, dar am putea acumula și mai multă empatie citind. Atunci când citești e aproape imposibil să nu te pui în pielea personajelor, să trăiești aceleași emoții și să îți îmbogățești atât bagajul informațional, cât și nivelul de înțelepciune.

Datorită cărților, îți lărgești orizonturile, astfel că poți călători oriunde, oricând, de câte ori vrei tu. În plus, cărțile apropie. Din acest motiv, lectura are o deosebită importanță în viața de familie, iar în acest sens îți poți îndrepta atența, de exemplu, și către minei. Atunci când te așezi la casa ta, parcă ai vrea să știi mai multe despre sărbători, de ce au apărut, când se celebrează fiecare în parte. De aceea, trebuie să știi că există această serie de 12 cărți care explică, în sens larg, fiecare sărbătoare din fiecare lună a anului. Sigur că îți poți îndrepta atenția și către literatura S.F., literatura modernă, clasică sau romantică. Există o mulțime de posibilități și le poți explora pe toate. Unde mai pui că fiecare carte citită contribuie enorm la dezvoltarea ta ca om.

Lectura – un stâlp al cunoașterii și maturizării

Majoritatea pasionaților de lectură se nasc cu această dorință de a cunoaște, de a afla, de a colecționa tot mai multe cărți în biblioteca lor. Alții se îndrăgostesc de mirosul inconfundabil al filelor. Indiferent că ai descoperit farmecul lecturii de la vârste fragede, avându-i ca exemplu pe părinți și pe frații mai mari sau că ai făcut o pasiune din citit la o vârstă înaintată, trebuie să știi că lectura e capabilă să schimbe vieți. Poate părea greu de crezut, dar ar trebui doar să te gândești cum basmele pe care le citeai în copilărie te-au ajutat să faci diferența dintre bine și rău. În plus, în ziua de azi există o mulțime de alternative, de la cărți bisericești, cărți de istorie, până la romane de dragoste, cărți de dezvoltare personală și profesională. Ai nenumărate opțiuni la îndemână și nu îți rămâne decât să găsești categoria care te încântă cel mai mult. Sau poate preferi să citești câte puțin din toate. Cine te oprește?

Lectura – influențe în viața de cuplu

Și viața de cuplu este influențată de lectură, fără că ne dăm sau nu seama. Influențele dobândite din cărțile răsfoite ne fac sa devenim maturii de azi, mai smeriți, mai atenți și mai iubitori. Și până la urmă care este cea mai mare dorință a cuplurilor? Să devină o familie, să aibă copii și să se bucure o viață întreagă de prezența celor dragi.

Importanța lecturii în viața copiilor noștri

Cartea trebuie să devină cea mai bună prietenă a copiilor noștri. Sigur că nu trebuie să le interzicem accesul la televizor, tabletă sau calculator, însă nimic nu se compară cu puterea cărții în dezvoltarea celor mici. Televizorul, radioul sau teatrul impun un ritm de urmărire, fără a putea reveni la o anumită informație pentru a insista asupra ei. În schimb, cărțile ne permit acest lucru și, în plus, există o mulțime de categorii de cărți care îi pot ajuta pe cei mici să se dezvolte frumos și armonios.

Așadar, fie că optăm pentru poezii, basme sau povești bisericești, copiii nu trebuie să neglijeze lectura. De altfel, vorbim despre o activitate benefică inclusiv în viața de adult.

 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close