Antena 3 CNN Life În acest oraș din Europa poți închiria un apartament cu 1 euro pe an. Ce trebuie să faci în schimb – FOTO

În acest oraș din Europa poți închiria un apartament cu 1 euro pe an. Ce trebuie să faci în schimb – FOTO

 În acest oraș din Europa poți închiria un apartament cu 1 euro pe an. Ce trebuie să faci în schimb – FOTO
28 Iun 2017   •   13:03

Îți vine să crezi că există un oraș pe lumea asta unde poţi închiria un apartament cu 1 euro pe an? Ei, bine, există, chiria e chiar mai puțin de 1 euro pe an și se află în sudul Germaniei, în Bavaria. În plus, orașul este și unul foarte frumos. Chiriile nu s-au mai schimbat aici de 500 de ani și sunt valabile pentru nu mai puțin de 150 de apartamente.

Fuggerei este un cartier din Augsburg, sudul Germaniei . În anul 1521, Jakob Fugger, un bancher înstărit al vremii – unul dintre cei mai bogați din Europa, a donat orașului 150 de apartamente pentru rezidenții săraci, iar chiria impusă de el la acea vreme, echivalentul de astăzi a 88 de euro cenţi pe an, nu a fost modificată niciodată.

Bancherul a fondat și un fond caritabil care să finanţeze cheltuielile acestui complex rezidenţial. În zilele noastre, cele mai mari venituri sunt reprezentate de biletele de 4 euro achiziţionate de turiştii care vor să vadă cu ochii lor faimosul cartier. Continuarea AICI.

×
Subiecte în articol: oras apartament euro an chirie
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close