Antena 3 CNN Life În București se bea cea mai scumpă cafea din Europa Centrală și de Est: "Ne place să cheltuim pe lucruri mai scumpe."

În București se bea cea mai scumpă cafea din Europa Centrală și de Est: "Ne place să cheltuim pe lucruri mai scumpe."

Bucureștiul are cea mai scumpă cafea dintre capitalele din Europa Centrală și de Est, conform datelor din World Coffee Index 2021. În Capitală, o ceaşcă de cafea costă în medie puţin peste 3 dolari. În Budapesta, preţul e de 2,47 dolari. În Zagreb de 2,33, iar în Belgrad de 1,81 dolari.

În București se bea cea mai scumpă cafea din Europa Centrală și de Est: "Ne place să cheltuim pe lucruri mai scumpe."
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    07 Iul 2021   •   17:50

Dintre toate capitalele Europei Centrale şi de Est, la Bucureşti trebuie să plăteşti cel mai mult pentru o cană de cafea, reiese dintr-un studiu comparativ internaţional, în care se precizează că din acest punct de vedere Bucureştiul este mai scump decât mai multe capitale din Europa occidentală.

"Probabil și numărul de cafenele de specialitate, unde prețul este peste media europeană. Și influențează undeva. Probabil au analizat piață în general a cafenelelor. Pentru că noi, pe lanțuri de cafenele, suntem mult mai jos decât media europeană. Dar nu e un lucru, înseamnă că apreciem cafeaua, ne place ceea ce plătim, chiar dacă plătim mai scump. Ne place să cheltuim pe lucruri care sunt mai scumpe.", a precizat, la Antena 3, Radu Savopol, fondatorul unui lanț de cafenele din Capitală.

Dacă ţinem cont de nivelul mediu al veniturilor, o cană de cafea costă relativ mult în România – menţionează Maszol citând studiul comparativ internaţional World Coffee Index 2021.

Autorii studiului au întrebuinţat datele unuia dintre cele mai renumite portaluri de călătorie din lume, TripAdvisor. Au fost analizate preţurile pentru cafea filtru, cappuccino şi cafea cu lapte la câte cinci cafenele din fiecare capitală europeană, stabilindu-se un preţ mediu.

În zona central şi est-europeană, una dintre cele mai scumpe capitale este Bucureştiul, unde o ceaşcă de cafea costă în medie 3,02 dolari.

Cea mai populară băutură fierbinte a lumii este mai scumpă doar la Viena, Praga şi Bratislava, unde costă 4,04, 3,13 şi respectiv 3,04 dolari. Budapesta este mai ieftină faţă de Bucureşti, acolo cafeaua costă doar 2,47 dolari, iar la Ljubljana preţul ei este de 2,50, la Zagreb de 2,33, iar la Belgrad de 1,81 dolari.

×
Parteneri
Schimbări la buletinele românilor. Noi informaţii care vor apărea pe act
x close