Antena 3 CNN Life Instagram va permite blocarea cuvintelor şi expresiilor injurioase din mesajele private primite, în încercarea de a combate hărțuirea online

Instagram va permite blocarea cuvintelor şi expresiilor injurioase din mesajele private primite, în încercarea de a combate hărțuirea online

Reţeaua de socializare Instagram, care aparţine grupului Facebook, le permite utilizatorilor, de miercuri, să filtreze mesajele primite, pentru a elimina cuvintele şi expresiile injurioase. Schimbarea vine ca măsură de luptă împotriva hărţuirii online.

Instagram va permite blocarea cuvintelor şi expresiilor injurioase din mesajele private primite, în încercarea de a combate hărțuirea online
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    21 Apr 2021   •   12:46

"În măsura în care mesajele directe sunt conversaţii private, nu le verificăm în mod proactiv pentru a identifica semne de discursuri bazate pe ură sau de hărţuire, aşa cum facem în restul situaţiilor pe Instagram", au explicat reprezentanții rețelei de socializare pentru AFP.

Utilizatorii din şapte ţări (Olanda, Franţa, Irlanda, Germania, Australia, Noua Zeelandă, Canada) pot activa o opţiune care permite blocarea automată "a solicitărilor de mesaje directe" (invitaţii la discuţii) care conţin cuvinte, expresii sau emoji ofensatoare.

"În aceste ţări au existat personalităţi publice, în special fotbalişti, care au fost victime ale unor abuzuri şi termeni ofensatori în mesajele directe", a precizat pentru AFP Clotilde Briend, responsabilă pentru politici publice în cadrul Instagram.

Potrivit acesteia, "marea parte a discursurilor bazate pe ură provin din aceste cereri de mesaje directe". "Vom oferi posibilitatea fiecăruia să ne semnaleze sau nu aceste mesaje", care vor rămâne accesibile într-un inbox separat, a adăugat ea.

Filtrarea se face direct pe dispozitivul utilizatorului şi va putea fi apoi extinsă și la celelalte servicii de mesagerie populare ale grupului Facebook: Messenger şi Whatsapp.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close