Antena 3 CNN Life Învaţă să faci detergent lichid la tine acasă. E mai simplu decât ţi-ai fi putut închipui

Învaţă să faci detergent lichid la tine acasă. E mai simplu decât ţi-ai fi putut închipui

Învaţă să faci detergent lichid la tine acasă. E mai simplu decât ţi-ai fi putut închipui
de S.T.    |    21 Sep 2015   •   11:30

Te-ai săturat să dai banii pe detergenţii chimici din comerţ? Iată o modalitate excelentă de a scăpa de această problemă

Iată câteva moduri de a face detergent la tine acasă:

1. Patru căni de apă fierbite, 1 cană de praf de copt, jumătate de cană de sare, 1 cană de săpun lichid: amestecă-le şi completează sticlă cu apă. Foloseşte 100 de mililitri de detergent lichid la o maşină de spălat.

2.Ai nevoie de săpun de casă, pe care îl dai pe razătoare. Ia o oală mare, umple-o pe jumătate cu apă şi las-o să fiarbă. Când clocoteşte, pune săpunul şi lasă-l să fiarbă. Când se topeşte, pune detergent pudră şi ai grijă ca focul să fie dat la minim căci va face spumă. Pune pudră borax şi amesteca. Când amestecul devine fin, opreşte aragazul. Pune apă fierbinte în sticlă în care vei păstra detergentul, cât să o umpli pe jumătate. Apoi pune amestecul de săpun. Peste 24 de ore va fi catifelat şi gata de folosit. Utilizează 200-300 de mililitri pentru o maşină de spălat.

Pentru a-l parfuma, foloseşte câţiva stropi de ulei esenţial (levănţică, mentă, etc) şi vei avea rufe curate şi frumos mirositoare.

Sursa articolului: Observator.tv

×
Subiecte în articol: sapun
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close