Antena 3 CNN Life Îți e mereu frig? Mergi urgent la medic! Iată ce boli ascunde intoleranța la frig

Îți e mereu frig? Mergi urgent la medic! Iată ce boli ascunde intoleranța la frig

Corpul fiecăruia are o reacție ușor diferită la frig și unii oameni simt mai repede frigul decât alții. Conform specialiștilor, femeile au mai multe șanse ca bărbații să aibă intoleranță la frig.

Îți e mereu frig? Mergi urgent la medic! Iată ce boli ascunde intoleranța la frig
de Silvia Țigănilă    |    08 Aug 2020   •   16:20

Sunt oameni care simt o senzație de frig permanent. Aceștia pot prezenta constant furnicături sau amorțeală în mâini sau picioare, tremurături, mâini și picioare reci.

Anemia poate fi cauza unei senzații persistente de frig

Anemia apare atunci când nu ai suficiente globule roșii sănătoase. Acest lucru se poate întâmpla pentru că organismul tău nu le produce suficient, pentru că le distruge sau pentru că ai sângerări. Anemia poate fi severă, mai ales dacă este de lungă durată. Cauzele includ: dietă slabă, boala inflamatorie a intestinului, pierderi de sânge, sarcină și altele.

Simptomele de anemie: oboseală, slăbiciune, mâini și picioare reci, piele palidă, ameţeală, durere de cap, chiar și dureri în piept.

Poți avea diabet!

Diabetul poate provoca probleme renale și de circulație care vă fac să vă simțiți înfrigurați. Dacă nu este tratat în mod corespunzător, poate provoca leziuni nervoase care te facă să-ți fie frig, în special în picioare. Diabetul de tip 2 este mai probabil decât diabetul de tip 1 să provoace o senzație de frig.
Alte simptome ale diabetului includ: urinări dese, setea excesivă sau foamea, oboseală, vedere încețoșată și tăieturi care se vindecă lent.

De ce îți e frig mereu? Poți suferi, de fapt, de anorexie!

Anorexia este o tulburare alimentară caracterizată printr-o frică intensă de a crește în greutate, o greutate corporală anormal de scăzută și o percepție distorsionată a propriei greutăți. Persoanele cu anorexie, de obicei, își limitează sever aportul de alimente.

Printre simptome se numără: pierderea în greutate extremă, oboseală, insomnie, ameţeală, subțierea părului, menstruație oprită, pielea uscată sau galbenă, constipație, bătăi neregulate ale inimii și deshidratare. Un medic poate stabili dacă aveți o afecțiune medicală care vă determină să vă fie frig sau dacă aveți doar o intoleranță la frig.

Un medic va pune întrebări despre: simptome și când au început, dacă intoleranța ta la rece s-a schimbat în timp, care e dieta ta, starea ta de sănătate generală, dar și dacă ai început medicamente noi sau ai avut alte modificări de sănătate.

Sursa: healthline.com

×
Subiecte în articol: frig medic intoleranța
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close