Antena 3 CNN Life Leacul zilei, cu Lidia Fecioru: "Ceapa este un panaceu universal"

Leacul zilei, cu Lidia Fecioru: "Ceapa este un panaceu universal"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri Ascunse de la Antena 3, beneficiile cepei. Ceapa este considerat un panaceu universal pentru multe afecțiuni specifice sezonului rece.

Leacul zilei, cu Lidia Fecioru: "Ceapa este un panaceu universal"
de Alin Tarnovschi    |    24 Oct 2020   •   21:15

Pentru că suntem în perioada rece și pentru că ni se înfundă nasul și ne mai dor urechile și ne mai lovim, ne învinețim, ne ardem, ni se mai face câte un panarițiu la degete, ceapa este panaceu universal pentru toate aceste lucruri.

Dacă ni se înfundă nasol, luăm două bucățele de ceapă și băgăm în nas.

Ceapa are o substanță foarte puternică. E foarte bună. Nu e nicio problemă. Dacă avem otită și ne doare o ureche sau avem o problemă cu o măsea și ne doare capul punem o bucățică de ceapă în ureche și o lăsăm toată noaptea. Sau o bucățică de cățel de usturoi.

Și cu ceapa e la fel. Știi că, dacă vrei să trezești pe unul din beție foarte repede, toci puțină ceapă și i-o pui lângă nas, să respire când doarme și se trezește imediat din beție.

Dacă ne lovim și am făcut o vânătaie puternică sau un hematom puternic, tocăm ceapa sau o dăm prin mașina de tocat și o facem un fel de pastă,  o punem pe un tifon și o punem pe lovitură. Așa scoatem vânătăile foarte repede.

Dacă facem panarițiu la deget, tot așa. Pastă de ceapă pe care o punem într-un tifon și îl legăm toată noaptea. Același tratament e bun și dacă ne-am opărit, dacă ne-am ars.

Imediat vindecă pielea. Are foarte mute întrebuințări. Ceaiul de ceapă, ceapă cu miere pentru tuse, ceapă tocată cu un pic de oțet pentru bronșită.

Pentru scăderea temperaturii, se taie, se toacă, se pune în șosetă și apoi în picioare.

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close