Antena 3 CNN Life "Lemnul sfânt" care îți purifică locuința și are zeci de beneficii pentru sănătate. Ce este Palo Santo și cum se folosește

"Lemnul sfânt" care îți purifică locuința și are zeci de beneficii pentru sănătate. Ce este Palo Santo și cum se folosește

Tradus din spaniolă ca "lemn sfânt", arborele Palo Santo a fost folosit de secole pentru presupusele sale proprietăți de curățare energetică.

"Lemnul sfânt" care îți purifică locuința și are zeci de beneficii pentru sănătate. Ce este Palo Santo și cum se folosește
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    01 Mar 2023   •   22:00

Palo Santo se găsește în principal în America de Sud (Peru, Ecuador) și în unele regiuni din America Centrala. Face parte din familia citricelor, având o legătura stransă cu tămâia și smirna.Acesta are un miros cu note de pin, lămâie și mentă.

Trăsăturile și abilitățile sale medicinale și spirituale au fost cunoscute și utilizate de mii de ani de către vraci și șamani.

Poate ajuta la diminuarea reacțiilor inflamatorii, cum ar fi durerile de cap și durerile de stomac, precum și la reducerea nivelului de stres, dar este cel mai bine cunoscut și utilizat pentru abilitățile sale de energizare și curățare spirituală și energetică.

Bețișoarele de Palo Santo pot fi folosite pentru a curată energia negativă din casă ta.

Datorită conținutului ridicat de rășină, se crede că lemnul de Palo Santo își eliberează proprietățile purificatoare atunci când este ars.

În istoria șamanică a Americii de Sud, se spune că Palo Santo elimină negativitatea și obstacolele și atrage norocul.

Citește și: Planta care nu ar trebui ținută în casă. Este una dintre cele mai populare flori de interior, însă sucul este otrăvitor

Cum poți curăța energia casei cu bucățele de Palo Santo

Pentru a curață energia oricărui spațiu, pur și simplu aprinde un bețișor și apoi stinge flacăra, fluturând ușor bețișorul în aer sau fluturând mâna peste acesta. Fumul alb va fi răspândit de pe bățul mocnit, care se poate dispersa în jurul tău sau al spațiului tău.

Totodată, unii cred că adulmecarea uleiului de Palo Santo poate ameliora durerile de cap. Ca o modalitate de a oferi ușurare, unii experți sugerează să amesteci Palo Santo cu un ulei special și să freci cantități mici pe tâmplele capului. Sau, poți pune uleiul în apă clocotită încălzită și poți respiră aburul care îl emană.

Palo Santo: Care sunt beneficiile pentru sănătate

Unii specialiști explică faptul că adulmecarea fumului emanat prin fumigarea unui băț în sine te va ajuta la eliberarea neurotransmițătorilor precum dopamină și serotonină, stimulând în același timp eliberarea de endorfine și encefaline, analgezicele naturale ale organismului.

Mirosul de Palo Santo se presupune că este și un remediu împotriva insectelor. Are o compoziție chimică complexă, care este deosebit de bogată în limonen, care este prezența și în cojile de citrice. Limonenul face parte din apărarea plantei împotriva insectelor.

Uleiul de Palo Santo se presupune că ajută la evitarea răcelilor. Acest lucru se datorează faptului că atunci când uleiurile sale sunt adăugate în apă fierbinte și apoi inhalate, uleiul poate ameliora congestia și durerile în gât, precum și inflamațiile, toate acestea fiind prezente atât în răceli, cât și în gripă.

Același compus responsabil pentru repelența insectelor este, de asemenea, util în tratarea disconfortului stomacal. Limonenul ajută la ameliorarea balonarii, ameliorează greață și crampele.

Uleiul de Palo Santo poate fi folosit și pentru a reduce nivelul de stres. Ca ulei esențial, acesta purifică aerul și mintea. Are proprietate antimicrobiana S, tinde să fie calmant pentru sistemul nervos, poate reduce sentimentele de anxietate și poate înviora starea de spirit.

Palo Santo se găsește în România sub formă de bețișoare, rășină sau conuri care sunt făcute din așchii de lemn fine, amestecate cu un adeziv natural și uscat. Acestea din urmă ard puțin mai ușor decât bețele.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close