Antena 3 CNN Life O librărie din Capitală, declarată "Librăria anului, în lume": Premiul vine după un an în care anunțam închiderea tuturor librăriilor

O librărie din Capitală, declarată "Librăria anului, în lume": Premiul vine după un an în care anunțam închiderea tuturor librăriilor

Cea mai mare librărie din România a câştigat premiul pentru Librăria Anului la Târgul de Carte de la Londra. Specialiştii analizează impactul pe care librăriile îl au asupra comunităţii şi aleg cele mai frumoase şi prietenoase locuri.

O librărie din Capitală, declarată "Librăria anului, în lume": Premiul vine după un an în care anunțam închiderea tuturor librăriilor
Sursa foto: Facebook/ Carturesti
de Mia Lungu    |    04 Iun 2021   •   08:50

O librărie din România, desemnată cea mai bună din lume în 2020 la Târgul de Carte de la Londra. Cărturești Verona, cea mai mare librărie din România și unul dintre reperele culturale ale Bucureștiului, a câștigat, pe 1 iunie, premiul pentru Librăria Anului în cadrul London Book Fair International Excellence Awards.

Distincţia a fost acordată pentru activitatea librăriei de la noi în timpul pandemiei. Activităţile online şi sprijinul acordat scriitorilor locali prin programul de granturi subvenţionat din vânzări au convins juriul. Librăria a fost lăudată şi pentru aspectul ei.

Ana Niculescu, reprezentantul librăriei câştigătoare, a povestit la Antena 3 cu ce provocări s-a confruntat echipa în ultimul an, din cauza crizei generate de pandemia COVID-19.

"E un premiu care vine după un an foarte dificil, în care anunțam închiderea tuturor librăriilor Cărturești pe o perioada nedefinită, majoritatea colegilor mei intrau în șomaj tehnic, pierdeam 90% din vânzări, veneam după investiții masive în deschiderea de noi librării.

Secretul este relația cu cititorii și felul în care am continuat să comunicăm cu ei în timpul pandemiei."

 

×
Subiecte în articol: librărie librăria anului Capitală
Parteneri
O româncă prezidează completul de judecători pentru Netanyahu
x close