Antena 3 CNN Life Lichidul roşu din caserolele cu carne nu e sânge. Ce este de fapt

Lichidul roşu din caserolele cu carne nu e sânge. Ce este de fapt

Lichidul roşu din caserolele cu carne nu e sânge. Ce este de fapt
Sursa foto: foto: Pixabay.com
07 Mar 2017   •   09:24

Acest lichid nu este sânge, ci mioglobină. De regulă, sângele se curăţă în timpul procesării cărnii, scrie realitatea.net.

Mioglobina este un amestec de apă şi proteine care se regăseşte în ţesutul muscular. Rolul acestui lichid este oxigeneze celulele musculare.

Mioglobina este dictată de un pigment şi astfel în funcţie de acesta, carnea este mai închisă sau mai deschisă la culoare. Atunci când mioglobina ia contact cu aerul, acesta devine mai închisă şi aşa vei reuşi să îţi dai seama cât de proaspătă sau nu este carnea.

Totuşi vorbim şi despre produse injectate cu nitriţi care păstrează culoarea frumoasă a cărnii. Carne rezistă cel mult 2-3 zile apoi îşi schimbă culoarea.
-

×
Subiecte în articol: carne
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close