Antena 3 CNN Life Jurnaliști, sportivi și artiști i-au ajutat pe militarii români răniți în misiuni prin licitaţia Artmark

Jurnaliști, sportivi și artiști i-au ajutat pe militarii români răniți în misiuni prin licitaţia Artmark

O fotografie donată de Alexandru Găvan, intitulată "Oamenii contemplă Everestul" a fost vândută la licitație pentru 2000 de euro, în timp ce ia de bumbac din zona Mehedinți, donată de jurnalista Carmen Avram, a fost adjudecată pentru suma de 1650 de euro. Banii strânşi vor ajuta la finalizarea primului pavilion al centrului de recuperare şi refacere pentru militarii cu handicap, de la Târgovişte.

Jurnaliști, sportivi și artiști i-au ajutat pe militarii români răniți în misiuni prin licitaţia Artmark
de Mia Lungu    |    12 Noi 2020   •   22:35

Mai multe obiecte donate de personalități au fost adjudecate în cadrul evenimentului caritabil "Pentru cei Rămași" organizat de Casa de licitații Artmark. Banii vor fi folosiți pentru construirea primului pavilion al centrului de recuperare, refacere şi reablilitare al veteranilor răniți în teatrele de operaţii.

"Noi trebuie să finalizăm cele trei laboratoare medicale și să facem, într-un fel sau altul, acoperișul la primul pavilion de recuperare și refacere", a precizat, la eveniment, un militar rănit pe front, care a trecut prin 13 operații până acum.

30 de militari români au murit în teatrele de operații, în ultimii 30 de ani, iar alți 148 s-au întors răniți. Unii au rămas cu sechele pe viață, după ce au trecut prin operații grele și luni de recuperare în centre specializate în alte țări, în lipsa unui centru de acest fel în România. 

Foarte mulți dintre militarii întorși acasă, chiar dacă nu au fost răniți în misiuni, suferă de Sindromul Post Traumatic. Odată cu construirea primului centru de recuperare din România, la Târgoviște, se dorește inclusiv consilierea psihologică în cabinete specializate, pentru cei care suferă de această afecțiune.

La nivel naţional, ţara noastră are sute de militari răniţi şi peste 18.000 cu traume psihice. Evenimentul se află la cea de-a două ediţie, iar Antena 3 este partener oficial.

Licitaţie caritabilă pentru militarii răniţi ai României. Obiecte donate de artiști, politicieni, jurnaliști și sportivi de top

''Ideea de a crea un centru de recuperare medicală, de recreație, de grijă față de acești oameni și față de familiile lor, inclusiv față de familiile celor care nu s-au mai întors în viață din această misiune militară, este o idee generoasă care ar trebui să fie fie sprijinită de fiecare dintre noi'', a declarat Alteța Sa Regală, Principele Radu al României.

''Pentru licitaţia din data de 11 noiembrie donez un obiect personal, iată, îl port acum, un halat din mătase marca Bali, practic, din locul unde am fost izolată de la începutul pandemiei pentru aproate cinci luni'', a povestit cântăreața Lora.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close