Antena 3 CNN Life Licitație caritabilă organizată de Artmark pentru militari răniți. Fondurile merg către Centrul de recuperare de la Târgoviște

Licitație caritabilă organizată de Artmark pentru militari răniți. Fondurile merg către Centrul de recuperare de la Târgoviște

Asociația militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități, împreună cu casa de licitații Artmark, continuă să strângă fonduri pentru primul pavilion al Centrului de recuperare de la Târgoviște. Aceștia organizează licitația “Pentru cei rămași”, pe 11 Noiembrie.

Licitație caritabilă organizată de Artmark pentru militari răniți. Fondurile merg către Centrul de recuperare de la Târgoviște
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Noi 2020   •   16:15

În cadrul licitației “Pentru cei rămași” care va avea loc pe 11 Noiembrie, se pot achiziționa obiecte ce au aparținut unor persoane importante din țara noastră. Racheta cu care a jucat Horia Tecău până în 2004, mașina de scris cu care jurnalistul Adrian Ursu și-a început cariera, sau un set de cești unicat, dăruit de Casa Regală, sunt doar câteva dintre obiectele care vor fi scoase la licitație.

Tot ce trebuie să faceți este să va creați un cont online pe site-ul Artmark și să susțineți construirea Centrului pentru tratarea traumelor militarilor români. 

Militar rănit in Afghanistan: Am fost atacați cu 3 rachete, dintre care una a căzut într-un pat al unui coleg de-al meu, și am fost lovit de o schija în abdomen.

Pentru Sorin Berchetaru, prima misiune a lăsat urme adânci. A fost rănit în ziua în care împlinea o luna de când se află în Afganistan. Militarul păstrează și acum schija care i-a provocat rana:

"Am fost atacați cu 3 rachete, dintre care una a căzut într-un pat al unui coleg de-al meu, și am fost lovit de o schija în abdomen."

Și pentru Costel Paraschiv, cele două misiuni în Afghanistan au rămas întipărite în memorie.
“A fost dificil, știind că lași acasă familie, lași copii mici.“

76 de laboratoare medicale, dintre care 4 psihologice, vor funcționa în cadrul Centrului de recuperare de la Târgoviște. De tratamentele centrului vor beneficia și militarii străini dar și populația din zona.

Cauzei i s-a alăturat și fostul Prim-Ministru Victor Ponta

“Știu de acest proiect, de ceea ce vor să construiască, acel centru de recuperare, să nu mai ducem militarii români în Germania sau în alte țări.” a spus fostul Victor Ponta

Antena3 este partener oficial al acestui eveniment.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close