Antena 3 CNN Life Lidia Buble condamnată la un an de închisoare după ce a încercat să mituiască doi poliţişti

Lidia Buble condamnată la un an de închisoare după ce a încercat să mituiască doi poliţişti

Lidia Buble este acuzată de dare de mită, după ce le-ar fi oferit bani poliţiştilor rutieri.

Lidia Buble condamnată la un an de închisoare după ce a încercat să mituiască doi poliţişti
Sursa foto: Instagram Lidia Buble
de Ştefan Petrică    |    18 Noi 2022   •   09:20

Artista a fost oprită în trafic pentru un control de rutină și  le-ar fi oferit oameilor legii o sumă de bani pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest.

Astfel, Lidia Buble a fost condamndată la un an de închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii după ce în perioada pandemiei a încercat să mituiască cu 900 de lei doi poliţişti de la Brigada Rutieră. 

Cântăreaţa a vrut să scape de obligaţia de a sufla în etilotest şi nici nu a vrut să plătească amenda pentru că nu avea declaraţia pe proprie răspundere. 

Decizia a fost luată de Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit instanţei, în această perioadă de supraveghere, Lidia Buble, trebuie să respecte câteva reguli stricte, printre care, trebuie să se prezinte regulat la Sediul de Probaţiune din Bucureşti, să anunţe schimbarea domiciliului, dar şi orice deplasare care depăşeşte perioada de cinci zile şi şă anunţe schimbarea locului de muncă.   

Mai mult, cântăreaţa a fost obligată să presteze şi muncă în folosul comunităţii pentru o perioadă de 90 de zile. Decizia instanţei nu este una definitivă şi poate să fie atacată prin apel. 

”Condamnă inculpata BUBLE LIDIA la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de dare de mită. În baza art. 91 c.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani.

În baza art. 93 alin. 1 şi alin. 2 lit. b c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:

a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.

În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul loc. Bucureşti -Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

Atrage atenţia inculpatei că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi dispune executarea pedepsei” , scrie în hotărârea magistraţilor.

×
Subiecte în articol: Lidia Buble condamnare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close