Antena 3 CNN Life Lidia Fecioru: Boala gravă de care vei suferi dacă ești o persoană foarte geloasă

Lidia Fecioru: Boala gravă de care vei suferi dacă ești o persoană foarte geloasă

Emoțiile negative au un efect nefast asupra noastră: slăbesc organismul și deschid calea către diferite afecțiuni, în funcție de emoția simțită: stres, teamă, invidie, gelozie etc.

Lidia Fecioru: Boala gravă de care vei suferi dacă ești o persoană foarte geloasă
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    29 Apr 2022   •   21:04

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru afirmă că multe dintre bolile noastre ar putea fi evitate dacă am alege să gândim pozitiv, atât despre noi cât și despre cei din jurul nostru.
 

„Sunt unele probleme care vin karmic, dar sunt și foarte multe care vin din cauza obiceiurilor noastre din viață. Adică, dacă noi trăim într-o viață tristă, ternă, cu supărări, începe să vină o formă de negativitate în sufletul nostru și noi vom transforma corpul nostru într-o magazie de boli. 

Oamenii nu își dau seama atunci când spun: Dar ce am spus rău? De fapt, în sufletul lui e o formă de invidie, care îl îmbolnăvește pe parcurs. Nu ne bucurăm pentru ceilalți, pentru că negativul e mai accesibil și e mai ușor să se ducă aici, decât către pozitiv”, a declarat Lidia Fecioru, în cadrul unei emisiuni TV.

Stresul

„Stresul dezvoltă și își pune amprenta asupra glandei tiroide. Ea ține de tot ce înseamnă emoțional, de sistemul nervos. Nici nu trebuie să fim foarte indiferenți, dar nici prea empatici. Să nu-ți încarci prea mult sufletul cu problemele celor din jur, pentru că atunci se îmbolnăvește tiroida. Ea dă semne de agitație, palpitații, sufocare, intrare în panică, agitație, insomnie și de aici începe coșmarul”, a spus Lidia Fecioru.

Frica

„Frica este a rinichilor și iarăși ne întoarcem la sistemul nervos, care începe să scoată mult mai multă adrenalină, decât hormon și atunci ne dăm peste cap tot ce înseamnă pancreas, glanda tiroidă. Nu trebuie să fim indiferenți, ci echilibrați. Trebuie să facem lucruri frumoase pentru noi, măcar 15 minute trebuie să ne găsim și pentru noi. Sportul ajută să eliminăm din negativitate și începe să ne placă de noi.”, explică Lidia Fecioru.

Anxietatea

„Anxietatea, dacă durează mai mult timp, înseamnă deja o formă de depresie. Anxietatea este așezată mereu cu frica și acolo este clar o problemă a sistemului nervos și trebuie tratată la un psihiatru sau la un psiholog. Nu trebuie să ne fie rușine de mersul la psiholog, du-te și vezi care e problema. Nu trebuie să vă ascundeți starea sub preș, pentru că se va face ca o grămadă și o să vă împiedicați de ea și vei cădea în propriile tale probleme”, mai spune Lidia Fecioru.

Gelozia

„Gelozia este a ficatului și a fierii. Când oamenii sunt geloși asta se întâmplă. Omul se supără pe el, atunci când are o criză de gelozie, supărarea nu se duce pe partener. Nu avem nevoie de studii clinice, pentru a vedea asta, orice psihoterapeut știe asta”, a conchis renumitul bioenergoterapeut.

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close