Antena 3 CNN Life Luminile de la Târgul de Crăciun din București, aprinse de cei mai buni elevi la matematică din lume

Luminile de la Târgul de Crăciun din București, aprinse de cei mai buni elevi la matematică din lume

Medaliații cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică sunt cei care vor aprinde luminile la Târgul de Crăciun din Capitală și iluminatul festiv de sărbători.

Luminile de la Târgul de Crăciun din București, aprinse de cei mai buni elevi la matematică din lume
Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2023   •   23:33

Trei elevi care au luat medalii de aur în acest an la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia vor fi prezenţi joi seara, la ora 18:00, în Piaţa Constituţiei.

”Andrei Chiriță, David Anghel și Pavel Ciurea sunt trei dintre elevii care au luat medalii de aur anul acesta la Olimpiada Internațională de Matematică din Japonia. I-am primit cu mare bucurie în această seară la Primărie unde au venit însoțiți de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București”, a scris Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, pe pagina sa Facebook.

Edilul mai precizează că ceilalți trei membri ai lotului de matematică, Andrei Moldovan (medalie de aur), Robert Dragomirescu (medalie de aur) și Radu Lecoiu (medalie de argint) sunt de anul acesta studenți la Universități de prestigiu din afara țării.

”Datorită lor, România a avut în 2023 cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani la o olimpiadă internațională de matematică. Cu un total de 208 puncte, România este pe primul loc în Europa și pe locul 4 la nivel mondial”, mai spune Nicușor Dan.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close