Antena 3 CNN Life Luna Plină din martie 2024, un moment perfect pentru îndeplinirea dorinţelor. Energia specială de care putem profita cu toții

Luna Plină din martie 2024, un moment perfect pentru îndeplinirea dorinţelor. Energia specială de care putem profita cu toții

Luna Plină din martie este un moment ideal pentru manifestarea dorințelor legate de sănătate și iubire. Iată cum putem folosi energia lunară în beneficiul nostru.

Luna Plină din martie 2024, un moment perfect pentru îndeplinirea dorinţelor. Energia specială de care putem profita cu toții
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2024   •   12:00

Fazele Lunii au patru denumiri, anume Luna Nouă, Primul Pătrar, Luna Plină și Ultimul Pătrar.

Luna Nouă este atunci când Luna se interpune între Pământ și Soare, fiind iluminat discul de pe fața nevăzută. Se produce la șapte zile după Ultimul Pătrar.

Primul Pătrar este atunci când Luna este la o distanță de 90° est, față de Soare. Atunci vedem doar jumătate din discul lunar iluminat (jumătatea din dreapta). Se produce la șapte zile după Luna Nouă.

Luna Plină este atunci când Luna se află la 180° de Soare, fiind vizibil tot discul lunar iluminat (când Luna se afla în faza de Lună Plină, răsare când apune Soarele și apune când răsare Soarele). Se produce la șapte zile după Primul Pătrar.

Ultimul Pătrar este atunci când Luna se află la o distanță de 90° vest, față de Soare, moment în care vedem iluminată jumătatea din stânga a discului lunar. Se produce la șapte zile după Lună Plină, informează Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu”.

În luna martie 2024, Luna Nouă va fi pe data de 10, în timp ce Luna Plină va fi pe data de 25.

Luna Plină, povești și superstiții

În folclorul românesc, Luna Plină este asociată cu numeroase obiceiuri, povești și superstiții.

De exemplu, se spune că cei născuți la o dată cu Lună Plină vor fi norocoși întreaga viață.

De asemenea, se crede că plantele medicinale culese în timpul Lunii Pline au o putere de vindecare mai mare.

Totodată, Luna Plină este asociată cu iubirea și fertilitatea, motiv pentru care se crede că dorințele femeilor de a deveni mame, rostite în timpul Lunii Pline, se îndeplinesc numaidecât.

Luna Plină este propice și pentru îndeplinirea dorințelor legate de sănătate sau de pace în familie.

De asemenea, în trecut, oamenii credeau că Luna Plină vestește un cutremur sau un alt eveniment dezastruos.

Se crede că luna plină poate influența comportamentul oamenilor, făcându-i să devină mai agitați, mai impulsivi sau mai emoționali.

Potrivit credinței populare, visele sunt mai intense și mai ciudate în nopțile cu Luna Plină, având semnificații puternice. 

×
Subiecte în articol: luna plina martie 2024
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close