Antena 3 CNN Life Make-up minimalist: cum să creezi un machiaj impecabil cu puține produse

Make-up minimalist: cum să creezi un machiaj impecabil cu puține produse

Minimalismul a trecut de la ideea de trend la un concept pe care multă lume îl integrează în stilul de viață, de la design și până la rutina de make-up.

Make-up minimalist: cum să creezi un machiaj impecabil cu puține produse
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    19 Dec 2023   •   14:58

Prin adoptarea unui make-up minimalist, poți avea un machiaj impecabil și de invidiat, cu doar câteva produse. Dacă și tu vrei să investești în produse puține și cu impact, îți prezentăm cum să creezi un machiaj minimalist, dar și cum să folosești produsele.

Folosește BB cream

Un BB cream îți hidratează pielea, o uniformizează, are puterea de acoperire a petelor și, în plus, majoritatea conțin și SPF. Cu un astfel de produs, tenul poate arăta fantastic, fără prea mult efort.

Înainte de a-l aplica, asigură-te că tenul este curățat cu un cleanser și că ai aplicat produsele de îngrijire adaptate tenului. Fiind ușor de folosit, îl poți utiliza folosind degetele. E necesară o cantitate mică, aplicată prin mișcări de tapotare pentru zona de sub ochi, iar apoi cu mișcări ușoare, dinspre centrul feței spre exterior.

Nu trebuie aplicat ca pe o cremă, până intră în piele, pentru că efectul este de camuflare. În cazul în care există anumite imperfecțiuni cu o nevoie de acoperire mai mare, poți folosi, strict pe acele zone, un corector sau puțin fond de ten.

Pasul de impact: eyeliner

Un eyeliner îți poate construi întreg machiajul, fără a fi nevoie să folosești și alte produse. Aplicarea lui corectă este baza unui make-up reușit, iar acea codiță de impact trebuie să fie nici prea lungă, dar nici foarte scurtă sau prea groasă.

Iată cum aplici un eyeliner corect, astfel încât să îți scoată trăsăturile în evidență:

  1. trasează linia: indiferent dacă folosești pensula de la tuș sau una specială, este important să începi cu o linie subțire chiar deasupra genelor, prin liniuțe sau puncte foarte fine, înainte de linia finală;
  2. trasează codița: pentru o codiță perfectă, urmează linia naturală a pleoapei inferioare. La fel, înainte de codița finală, încearcă să trasezi puncte fine, pentru ca rezultatul să fie unul pe măsura așteptărilor;
  3. pentru a te asigura că atât linia, cât și codița vor fi trasate bine, sprijină cotul, astfel încât să aplici corect produsul;
  4. ajută-te de o oglindă cosmetică și menține privirea în jos;
  5. nu trage de pleoapă, ci aplică mișcări fine, fără a face ca pielea să se întindă.

Conturează sprâncenele natural

Sprâncenele dau expresia feței, așa că, de fiecare dată când îți dorești să le scoți în evidență, încearcă să o faci cât mai natural. Pentru că ele diferă de la persoană la persoană, este important să găsești forma potrivită ție, pentru a te bucura de un look simplu și de impact. Cum poți face asta:

  1. găsește locul de unde începe sprânceana și așază peria pentru a uni marginea nasului cu colțul interior al ochiului;
  2. unde peria întâlnește sprânceana, de acolo trebuie să începi conturarea lor;
  3. înclină peria pentru sprâncene spre colțul exterior al ochiului, pentru a vedea unde se termină sprânceana;
  4. conturează linia de sus de la început până la capăt, dar și forma sprâncenelor, pentru a completa cu fire, acolo unde acestea lipsesc;
  5. alege întotdeauna un fard de sprâncene în aceeași culoare cu cea a sprâncenelor și a părului, pentru un look natural.

Scoate ușor buzele în evidență

Pentru un machiaj simplu, dar cu impact, nu trebuie să uiți de buze. Precum în cazul sprâncenelor, recomandarea este să le conturezi natural, să se armonizeze cu aspectul feței, dar și cu machiajul minimalist pentru care ai optat. Pentru asta, ai nevoie:

  1. de un creion într-o nuanță apropiată buzelor, cu care să trasezi o linie subțire și care să depășească foarte puțin conturul natural al acestora; începe întotdeauna cu buza superioară;
  2. de un ruj într-o nuanță deschisă, pe care să îl aplici începând cu centrul buzelor.

După cum ai văzut, o rutină de make-up minimalistă este formată dintr-un BB cream, un eyeliner, fard de sprâncene și un ruj într-o nuanță deschisă. O faci în câțiva pași simpli, iar rezultatul va fi un look natural, dar cu impact pentru întreaga zi.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sute de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close