Antena 3 CNN Life Mare atenție dacă mergi cu câinele la mare! Dacă nu ești atent, poate fi fatal pentru animal

Mare atenție dacă mergi cu câinele la mare! Dacă nu ești atent, poate fi fatal pentru animal

Mare atenție dacă mergi cu câinele la mare! Dacă nu ești atent, poate fi fatal pentru animal
17 Iul 2018   •   14:55

O zi la plajă s-a transformat în rămas bun pentru Chris Taylor și patrupedul său. 

Studentul de la Universitatea din Florida de Sud, în vârstă de 29 de ani, îl ducea adesea pe labradorul său, O.G., la plaja din Dunedin, Florida. Potrivit WFLA, luni nu a fost diferit. După cursuri, Taylor și O.G, care au fost de nedespărțiți timp de șapte ani, au mers să stea la soare și să se joace pe Honeymoon Island State Park Dog. 

După o după-miază plăcută petrecută împreună, laboratorul și proprietarul său s-au îndreptat spre casă, unde O.G. a început să vomite și a suferit de diaree care a durat până a două zi. Câinele a reușit să bea puțină apă și să mănance puțin din puiul fiert de Taylor, dar pană miercuri câinele nu mai putea să mănance și nu mai comunica.

Temându-se că este o problemă gravă, Taylor și-a dus tovarășul canin la medicul veterinar. Din păcate, însă a fost prea târziu: medicul veterinar i-a dezvăluit lui Taylor că patrupedul fusese otrăvit cu apă sărată. 

Intoxicația cu sare, conform veterinarilor poate fi foarte dăunătoare câinilor și pisicilor. "Intoxicațiile cu sare la câini și pisici au ca rezultat vărsături, diaree, letargie,comportament beat, acumulare de lichid anormal în organism, sete excesivă sau urinare, potențiale leziuni ale rinichilor, tremurat, comă și chiar și moarte atunci când nu este tratată la timp."

Animalele de companie pot suferi de intoxicații cu sare prin ingerarea unor cantități mari de apă sărată. Acesta a fost și cazul lui O.G, care deși a fost de nenumărate ori la plajă, a luat prea multă apă în organism în timpul ultimei sale vizite. 

Veterinarii recomandă limitarea timpului petrecut la plajă și în apă pentru animalel la o oră sau două, pentru a preveni otrăvirea cu apă sărată. Intoxicarea poate apărea treptat, ceea ce înseamnă că este adesea prea târziu să salvezi un animal afectat, deoarece otrăvirea cu apă sărată poate afecta rapid creierul. 

Sursă: HEALTH 
  

×
Subiecte în articol: caine
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close