Antena 3 CNN Life Mare atenție dacă copilul tău se joacă cu acest produs! Este foarte toxic

Mare atenție dacă copilul tău se joacă cu acest produs! Este foarte toxic

Mare atenție dacă copilul tău se joacă cu acest produs! Este foarte toxic
20 Iul 2018   •   15:46

Părinții sunt avertizați cu privire la nivelurile potențial toxice de substanțe chimice din slime, o jucărie populară în rândul copiilor de astăzi.

Grupul de consumatori Which? a testat 11 dintre cele mai populare produse slime de pe piață și a constatat că opt dintre acestea au depășit nivelul recomandat de bor. Substanța se găsește în borax, un ingredient obișnuit în slime, care ajută la crearea lipiciului caracteristic.

Expunerea la niveluri excesive de bor poate provoca iritații, diaree, vărsături și crampe.

Which? a transmis constatările sale Oficiului pentru Siguranța și Standardele Produselor. Firma a spus că trebuie să existe o mai bună reglementare a pieței deoarece multe produse slime au o avertizare minimă de siguranță și informații privind ingredientele folosite.

Grupul a avertizat părinții ai căror copii făceau slime "de casă", că ar trebui de asemenea să fie atenți. Acest lucru se datorează faptului că unele ingrediente enumerate pentru slime, cum ar fi soluția pentru lentile de contact, conține borax și adesea rețetele de slime nu enumeră cantitățile care trebuie adăugate.

Sursă: TIME

×
Subiecte în articol: substante toxice toxic
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close