Antena 3 Life Mesajele prinților William și Harry, tribut adus bunicului lor, Prințul Philip: ”El a fost bunicul meu: maestru al grătarului, legendă a glumelor, jucăuş până la final”

Mesajele prinților William și Harry, tribut adus bunicului lor, Prințul Philip: ”El a fost bunicul meu: maestru al grătarului, legendă a glumelor, jucăuş până la final”

de Mia Lungu    |    12 Apr 2021   •   18:08
Mesajele prinților William și Harry, tribut adus bunicului lor, Prințul Philip: ”El a fost bunicul meu: maestru al grătarului, legendă a glumelor, jucăuş până la final”
Sursa foto: Facebook/ The royal family

Prinţul Harry, abia revenit duminică seară în Anglia, pentru funeraliile prinţului Philip, bunicul său, a transmis luni un mesaj în care l-a descris ca fiind un bărbat de onoare, cu spirit ascuţit şi mult umor. Și William a publicat pe Facebook un mesaj în care îi aducea un omagiu bunicului său.

„A fost el însuşi cu adevărat, cu o inteligenţă foarte ascuţită şi putea capta atenţia oricărei încăperi datorită farmecului său, dar şi pentru că nu ştiai vreodată ce ar fi putut urma să spună. Va fi ţinut minte ca cel mai longeviv consort al unui monarh în exerciţiu, un militar decorat, un prinţ şi un duce”, a scris Harry.

„Pentru mine, ca pentru mulţi dintre voi care aţi pierdut pe cineva drag în anul care a trecut, el a fost bunicul meu: maestru al grătarului, legendă a glumelor şi jucăuş până la final”.

Omagiul prinţului Harry a venit la mai puţin de o oră după cel al fratelui lui mai mare, William. Mesajul acestuia a fost publicat şi pe Facebook, împreună cu o fotografie în care prinţul Philip e alături de strănepotul său George:

„Centenarul vieţii bunicului meu a fost definit de serviciu - în slujba ţării sale şi Commonwealth-ului, soţiei lui şi reginei şi familiei noastre 

Mă simt foarte norocos să am nu doar exemplul lui care m-a ghidat, ci şi prezenţa lui mult în viaţa mea de adult - ambele, în vremuri bune şi în cele mai grele zile. Voi fi mereu recunoscător că soţia mea a avut atâţia ani să îl cunoască pe bunicul meu şi pentru bunătatea pe care el i-a arătat-o. Nu voi lua de-a gata amintirile speciale pe care copiii mei le vor avea întotdeauna cu străbunicul lor venind să îi ia cu trăsura şi că au văzut ei înşişi simţul lui contagios de aventură, precum şi simţul umorului”. 

Bunicul meu a fost un om extraordinar şi parte dintr-o generaţie extraordinară. Catherine şi cu mine vom continua să facem ce el şi-ar fi dorit şi o vom sprijini pe regină în anii următori. Îmi va lipsi bunicul, dar ştiu că el ar fi vrut ca noi să continuăm munca.” a transmis Prinţul William.

A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Prințul Philip a murit vineri la vârsta de 99 de ani. Acesta era căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a din anul 1947. Ducele de Edinburgh, care fusese căsătorit cu regina timp de 73 de ani și era descris ca sursa ei de putere, a murit „pașnic” la Castelul Windsor în această dimineață.

Ducele de Edinburgh s-a retras din funcţiile publice încă din 2017 şi aparea foarte rar în public. Acesta ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie.

Prinţul Philip a suferit o intervenţie reuşită pentru o problemă cardiacă, în luna martie, anunța Palatul Buckingham la acel moment. 

×
Subiecte în articol: william harry printul philip
Parteneri
x close