Antena 3 CNN Life Metoda de cumpărături 6 la 1. Strategia ingenioasă prin care economisești bani și timp

Metoda de cumpărături 6 la 1. Strategia ingenioasă prin care economisești bani și timp

În fața creșterii costurilor alimentelor, oamenii își schimbă modul de a face cumpărături pentru a gestiona mai bine banii. O metodă ingenioasă a devenit celebră: cumpărăturile alimentare 6 la 1.

Metoda de cumpărături 6 la 1. Strategia ingenioasă prin care economisești bani și timp
Sursa foto: Getty Images I Tom Werner
de Georgiana Adam    |    29 Ian 2024   •   22:15

Prețurile alimentelor au crescut în multe țări din Europa. Mâncarea a devenit mai scumpă din mai multe motive.

Schimbările de vreme, cum ar fi seceta sau inundațiile, au afectat felul în care crește hrana. Uneori, agricultorii nu pot produce suficientă mâncare din cauza vremii proaste.

Probleme cu transportul: Din cauza pandemiei, transportul mărfurilor, adică cum ajunge mâncarea în magazine, a devenit mai dificil. Asta face ca lucrurile să fie mai scumpe.

Mai puțină mâncare disponibilă: Dacă există mai puțină mâncare disponibilă, pentru că producem mai puțin sau din cauza problemelor de transport, prețurile pot crește. Este o lege simplă a cererii și ofertei.

Citește și: Ministrul Economiei, despre plafonarea prețului la alimente și schemele de ajutor de stat: "Acționăm în zona în care cetățenii României resimt cel mai tare"

Așadar, o combinație de factori face ca mâncarea să fie mai scumpă în multe părți ale Europei, iar oamenii simt acest impact în buzunarele lor atunci când fac cumpărături.

Metoda simplă și eficientă

Bucătarul Will Coleman a propus o metodă ingenioasă pe TikTok, prin care oamenii pot aplica o strategie simplă atunci când sunt la cumpărături.

Conform acestei metode, cumpărătorii sunt îndemnați să achiziționeze șase legume, cinci fructe, patru proteine (carne, tofu, ouă), trei amidonuri (cartofi, orez), două tartine sau sosuri și un articol la alegere.

Scopul acestei strategii este de a simplifica cumpărăturile, de a minimiza achizițiile impulsive și de a economisi bani.

Mulți utilizatori TikTok au confirmat eficacitatea metodei, evidențiind că aceasta a facilitat planificarea meselor și a redus achizițiile de alimente procesate, potrivit Adevărul.ro

Utilizatorii au apreciat, de asemenea, capacitatea metodei de a împiedica cheltuielile excesive și de a menține cumpărăturile esențiale.

Sfaturi suplimentare pentru economii la cumpărături

Experții recomandă înțelegerea bugetului personal pentru a determina ce funcționează cel mai bine și sugerează că această metodă poate să nu se potrivească tuturor, în special celor cu obiceiuri alimentare specifice.

Pe lângă această metodă, experții recomandă utilizarea aplicațiilor pentru găsirea de oferte, înscrierea în programele de fidelitate ale magazinelor și achiziționarea de mărci generice.

Planificarea meselor în avans este, de asemenea, sugerată pentru economii suplimentare la cumpărături.

×
Subiecte în articol: cos cumparaturi alimente
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close