Antena 3 CNN Life Misterul ultimului tablou de Van Gogh, descifrat. Ultima sa capodoperă, terminată chiar în ziua în care s-a împușcat

Misterul ultimului tablou de Van Gogh, descifrat. Ultima sa capodoperă, terminată chiar în ziua în care s-a împușcat

Locul în care artistul olandez Vincent van Gogh a pictat ultima sa capodoperă a fost descoperit, a anunțat Muzeul Van Gogh din Amsterdam. Experţii au reuşit să identifice acest loc cu ajutorul unei vechi cărţi poştale, găsite din întâmplare.

Misterul ultimului tablou de Van Gogh, descifrat. Ultima sa capodoperă, terminată chiar în ziua în care s-a împușcat
Sursa foto: Pixabay/ Starry Night
de Diana Ionescu    |    30 Iul 2020   •   15:55

Pictorul a stat pe un deal acoperit cu copaci şi rădăcini, în oraşul Auvers-sur-Oise din nordul Franţei, când a pictat ultimul său tablou, intitulat "Les Racines". Descoperirea a fost făcută de directorul ştiinţific al Institutului "Van Gogh" în timpul izolării din luna aprilie.

În timp ce clasa documente, acesta a observat pe o carte poştală un detaliu care apărea şi în ultimul tablou al lui Van Gogh, "Les Racines". A fost nevoie de câteva săptămâni până când experţii de la Muzeul "Van Gogh" din Amsterdam să concluzioneze că este vorba "foarte probabil" de locul potrivit.

Primarul orăşelului Auvers-sur-Oise: „Este o bucăţică din Vincent pe care o putem atinge sau vedea, ceva real”

Primarul orașului Auvers-sur-Oise, aflat la 35 de kilometri nord de Paris, s-a arătat extrem de încântat de descoperire şi de felul prin care oamenii se pot pune în pielea marelui artist: „Este o bucăţică din Vincent pe care o putem atinge sau vedea, ceva real şi ne putem pune puţin în pielea unui pictor excepţional şi ne putem imagina sentimentele pe care le-a avut în faţa acestor rădăcini. Este ceva ireal pentru mine”, a declarat primaru orașului, Isabelle Mezieres. 

Localnicii, dar şi turiştii, au profitat de ocazie şi au decis să viziteze locul, care este temporar protejat de o structură în lemn şi care va putea deveni un obiectiv cultural. Potrivit experţilor, Van Gogh picta adesea în împrejurimi. Locul se află în apropiere de Auberge Ravoux, unde pictorul si-a petrecut ultimele două luni din viata. Specialiştii cred că pictorul şi-a terminat lucrarea după-amiază târziu, pe 27 iulie 1890 şi în aceeași zi, Van Gogh s-a împuşcat.

Misterul ultimului tablou de Van Gogh, descifrat

×
Subiecte în articol: van gogh tablou
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close